Αθήνα, 15/3/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φ. Παντιώρα στο Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου και συμμετοχή στο Crisis Communicator’s Network της Ε.Ε.

 

Τις εγκαταστάσεις του «Κέντρου Κρίσεων» της Βελγικής Κυβέρνησης, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 14/3/2018,  η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φ. Παντιώρα.

Η Ειδική Γραμματέας, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου,  που  λειτουργεί σε 24ωρη βάση, από τον επικεφαλής επικοινωνίας κ. Μπενουά Ραμακέρ (Benoit Ramacker).

Ο κ. Ραμακέρ ενημέρωσε την κ. Παντιώρα για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου σε περιόδους κρίσεων και το ρόλο του στον επικοινωνιακό συντονισμό των αρμόδιων αρχών και φορέων που επιχειρούν για την αντιμετώπισή τους.  

Όπως επεσήμαναν, τόσο η κ. Παντιώρα όσο και ο κ. Ραμακέρ, οι κρίσεις τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Κράτη, είτε αυτές προέρχονται από φυσικά είτε από τεχνολογικά αίτια, απαιτούν αυξημένη ετοιμότητα και συντονισμό, για την καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών.

Η κ. Παντιώρα υπογράμμισε ότι αποστολή της Ειδικής Γραμματείας είναι να συμβάλει στην  ενίσχυση της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών σε περιόδους κρίσεων, μέσω της αξιοποίησης και των νέων τεχνολογιών.

Σήμερα η κα Παντιώρα συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας του Crisis Communicator’s Network του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου χαρτογραφήθηκαν οι δομές της επικοινωνιακής διαχείρισης των Κρατών-μελών στο τομέα αυτό και παρουσιάστηκαν τα ήδη υφιστάμενα δίκτυα συνεργασίας.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

1. Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φ. Παντιώρα, στις εργασίες του Crisis Communicator’s Network του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Η κ. Παντιώρα μαζί με τον επικεφαλής του Κέντρου Κρίσεων του Βελγίου, κ. Μπ. Ραμακέρ στην αίθουσα επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων.

foto1β

foto2β

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo