Αθήνα, 4 Απριλίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προχώρησε στην έκδοση Ενημερωτικού Δελτίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στόχος είναι η ενημέρωση της κοινωνίας για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Το Ενημερωτικό Δελτίο θα εκδίδεται από την Ειδική Γραμματεία  σε περιοδική βάση. 

Την έκδοση προλογίζουν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Δημήτρης  Βίτσας και η Ειδική Γραμματέας, Φωτεινή Παντιώρα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βίτσας αναφέρεται στον ρόλο, στις πρωτοβουλίες, στην οργάνωση και στις δράσεις που έχει αναλάβει η πολιτεία σε συνεργασία με την Ε.Ε.  και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, από την πρώτη  στιγμή που η χώρα μας κλήθηκε να διαχειριστεί  το προσφυγικό.  

Επισημαίνει δε, ότι οι προτεραιότητες του Υπουργείου  Μεταναστευτικής Πολιτικής, το επόμενο διάστημα, εστιάζουν στην εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής στα νησιά για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων, στην  αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών έως ότου επιτευχθούν πλήρως οι προϋποθέσεις που θέτει η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας καθώς και στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων για το άσυλο.

Στον χαιρετισμό της η κ. Παντιώρα σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι οι πρωτοβουλίες της ελληνικής πολιτείας για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών ενισχύονται συνεχώς, υπογραμμίζοντας την ενεργό δράση των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα επισημαίνει ότι πέραν των αριθμητικών και στατιστικών δεδομένων, το προσφυγικό είναι πρωτίστως ζήτημα ανθρωπιστικό.

Στο Ενημερωτικό Δελτίο παρατίθενται,  μεταξύ άλλων, πληροφορίες για :

  • Τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές
  • Την Υπηρεσία Ασύλου και την εξέταση των αιτημάτων σε Α΄ και Β΄ βαθμό
  • Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα μετεγκατάστασης-επανένωσης  οικογενειών
  • Τις δράσεις στον Τομέα της Υγείας: (Εμβολιασμούς- Πρόσβαση προσφύγων-μεταναστών στο ΕΣΥ)
  • Τις πρωτοβουλίες για την αποτροπή της έμφυλης βίας και της βίας κατά γυναικών
  • Την πρόσβαση των προσφυγοπαίδων στην δημόσια εκπαίδευση
  • Tα ζητήματα χρηματοδότησης

ΛΕΖΑΝΤΑ :  Eξώφυλλο Ενημερωτικού Δελτίου

EGEDC NEWSLETTER exof

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo