Αθήνα, 30/4/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, 30 Απριλίου, στο Φανάρι, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα.

Η διάρκειας μιας ώρας συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και την ικανοποίησή του για το έργο της ελληνικής Πολιτείας και τη συμβολή της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα των προσφύγων. Ενθάρρυνε την κ. Παντιώρα να συνεχίσει το έργο της με την ίδια αγάπη και διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Η Ειδική Γραμματέας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τα θερμά του λόγια και τη συμβολή του στο προσφυγικό ζήτημα. Ανέπτυξε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις εργώδεις προσπάθειες καθώς και συγκεκριμένες δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα το οποίο προϋποθέτει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη όλων των συμβαλλόμενων μερών.

Μετά το πέρας της συνάντησης , η κ. Παντιώρα, στις δηλώσεις της, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή της για την επίσκεψή της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατεξοχήν έδρα της Ορθοδοξίας.  Ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.  Βαρθολομαίος είναι ένας ξεχωριστός ιεράρχης ,  ο οποίος ενσαρκώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα πανανθρώπινα μηνύματα της οικουμενικότητας, της ειρήνης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης προς τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο.

Η κ. Παντιώρα εξήρε τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του προκειμένου να μην τίθενται σε δοκιμασία οι πανανθρώπινες  αξίες του ανθρωπισμού και της  χριστιανικής αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

 

 Από την συνάντηση της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινής Παντιώρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

30.04.2018 DT1

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo