22/10/2018

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΨΗΠΤΕ  ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ HOME NEW HOME

παντιωρα23101018

Η  Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου, σχετικά με  την παρουσίαση των 32 ταινιών που δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες και εθελοντές σε Λέσβο και Αθήνα, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης για το προσφυγικό, Home New Home.

Η κ. Παντιώρα επεσήμανε ιδιαίτερα ότι στο πλαίσιο της δράσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  εκατοντάδες  Έλληνες,  πρόσφυγες και μετανάστες, εκπαιδεύονται στην κινηματογραφική τέχνη από διακεκριμένους ειδικούς,  δημιουργώντας  ταινίες μικρού μήκους για το προσφυγικό.

Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στην ταινία Αjin, η οποία αποτελεί δημιουργία των δασκάλων του Δημοτικού σχολείου της Μόριας στη Λέσβο, με θέμα την εκπαίδευση μιας μαθήτριας από την Συρία στην ίδια τάξη με τους Έλληνες συμμαθητές της.

Όπως τόνισε η Ειδική Γραμματέας, τόσο η παραπάνω  ταινία όσο και γενικότερα η  συγκεκριμένη πολιτιστική δράση για το προσφυγικό, ενισχύει το αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής , δίνοντας ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η παρουσίαση θα γίνει σε συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 12.00 στο αμφιθέατρο του ΥΨΗΠΤΕ.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo