Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μαζί σας και χαιρετίζω το 30ο Τακτικό-Εκλογικό-Απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ.εκ μέρους του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ.Νίκου Παππά και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Λευτέρη Κρέτσου, οι οποίοι δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις, που δεν ήταν δυνατόν να μετατεθούν, δεν κατάφεραν να βρεθούν σήμερα στο συνέδριο σας. 

Απευθύνομαι σε σας, τους πυλώνες της Δημόσιας Τηλεόρασης, γιατί ΕΡΤ χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει.

Γιατί εσείς κάνετε πράξη τις προσδοκίες κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας για μια δημόσια, πλουραλιστική, ανοικτή, τηλεόραση, που μεταδίδεται ελεύθερα όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά και στα πέρατα της οικουμένης.  

Ζούμε μια νέα περίοδο για τη Δημόσια Τηλεόραση της χώρας.

Μια σημαντική και με πολλή δουλειά εποχή για την ΕΡΤ, η οποία αφού ξαναπάτησε σταθερά στα πόδια της, καλείται πλέον να ανοίξει τα φτερά της για ακόμα ψηλότερα.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η στήριξη της Πολιτείας είναι δεδομένη.

 

Κυρίες και κύριοι,

Μέσα σε δύο έτη, μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2015, έγιναν πολλά.

Επουλώθηκαν τραύματα, ξαναστήθηκαν βάσεις, επαναδραστηριοποιήθηκαν άνθρωποι.

Τα σημάδια του «μαύρου», που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση και που τόσο πολύ πλήγωσε τις ψυχές των Ελλήνων, δεν εμπόδισαν την ΕΡΤ να ορθοποδήσει, αλλά χρειάζονται πολλά βήματα ακόμα για να ξεπεράσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα σημάδια αυτής της μεγάλης πληγής. Η εποχή του «μαύρου» της ΕΡΤ αποτελεί «κηλίδα» στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ο αγώνας σας από την πρώτη στιγμή του «μαύρου» μέχρι και την ώρα που ξανάνοιξε δικαιώθηκε.

Καταφέραμε όλοι μαζί  να δώσουμε και πάλι ψυχή στη Δημόσια Τηλεόραση.

Να κερδίσει χώρο στις επιλογές των νοικοκυριών σε τομείς όπως η ενημέρωση, τα έκτακτα συμβάντα, η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, η προβολή εναλλακτικών και καινοτόμων προσπαθειών, η στήριξη και διάδοση της γλώσσας και του Πολιτισμού μας.

Από την πλευρά μας στη μακρά και επίπονη πορεία της επανασύστασης της Δημόσιας Τηλεόρασης επιλύσαμε και συνεχίζουμε να επιλύουμε ζητήματα σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων, με την επαναλειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας και της ΕΡΤ3, με τη μετάδοση σήματος προς κάθε Έλληνα του εξωτερικού που ψάχνει σημείο επαφής με την πατρίδα.   

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κενά στην ΕΡΤ και τα κενά πρέπει να καλυφθούν. Για αυτό το λόγο έχουμε δρομολογήσει ως Υπουργείο τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με 206 άτομα, όπως έχει ζητήσει η διοίκηση του Οργανισμού.

Το αίτημα βρίσκεται προς υπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μας έχει διαβεβαιώσει πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε μια μικρή αναφορά στα οικονομικά της ΕΡΤ. Βασικός μας στόχος είναι η καταπολέμηση ριζωμένων νοοτροπιών, που εξέθρεψαν επί σειρά ετών παθογένειες και η λειτουργία της εταιρείας να διέπεται από απόλυτη διαφάνεια.

Με την ευκαιρία του σημερινού συνεδρίου, καλούμε τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που θα αδειοδοτηθούν σύντομα  από το ΕΣΡ, να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό, τους έμπειρους συναδέλφους σας του ΜΕGA, που έκλεισε με απόφαση και ευθύνη μόνο των μετόχων του. Ήρθε ή ώρα της πράξης και ο καθένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του, απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στην κοινωνία.

Κλείνοντας σας συγχαίρω για το έργο σας, εύχομαι Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας, καλή δύναμη, καλά αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo