Χθες, δεκάδες άτομα τίμησαν την επέτειο των 73 χρόνων από τη νίκη του Ρωσικού Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Η εκδήλωση μνήμης έγινε στα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ) με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, προξενικών αρχών, αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.

"Η 9η Μάη 1945 και όσα συμβολίζει είναι το όριο που ξέρουν ότι δε θα καταφέρουν ποτέ να το προσπεράσουν οι "Χίτες" του χτες και οι εγκληματικές συμμορίες του σήμερα με τους αγκυλωτούς σταυρούς στα μπράτσα και τον δήθεν πατριωτικό λόγο", τόνισε στην ομιλία της, στο χώρο του Ελληνικού Μνημείου στα Συμμαχικά Νεκροταφεία, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Όπως επεσήμανε, η χώρα μας ήταν "μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, αναλογικά με τον πληθυσμό της, δημιούργησε όμως ένα από τα μαζικότερα και ηρωικότερα κινήματα αντίστασης, κίνημα που αγωνίστηκε για "λεύτερη πατρίδα" με τίμημα δυστυχώς βαρύ....".

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής, τόνισε ότι σήμερα τιμώνται "όλοι εκείνοι που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και σ΄ολόκληρη την Ευρώπη".

"Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη λήξη του πολέμου και για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα ξαναδεχτούμε ποτέ καμία απειλή εναντίον της δημοκρατίας εναντίον της ελευθερίας από το φασισμό, τους φασίστες και τους ναζί" συμπλήρωσε.

.

 

Από την κατάθεση στεφάνου στα συμμαχικά "Κοιμητήρια Ζέιτενλικ" στη Θεσσαλονίκη.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo