Ο Σύλλογος Αριστοτέλης, η συλλογικότητα αυτή είναι πολύ βασική και γι’ αυτό τη στηρίζουμε, είπε ο κύριος Φλωρεντής. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε, γιατί αποτελείται από Έλληνες και Βουλγάρους, είναι σύνδεσμος ελληνοβουλγάρικης φιλίας. Μέσω αυτών των ανθρώπων των τεχνών, των γραμμάτων, των επιστημόνων, της επιχειρηματικότητας μπορούμε να μεταδώσουμε τις θέσεις της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε με κοινές δράσεις, ο στόχος μας είναι να έρθουμε κοντά στην ομογένεια, γιατί έχει διασυνδέσεις με την τοπική κοινωνία. Οι Βούλγαροι είναι ένας λαός, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία τις τελευταίες δεκαετίες. Τον θέλουμε αδερφό λαό. Έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά σύνορα, είμαστε και οι δυο μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Ο ένας πρέπει να είναι δίπλα στον άλλο και να προχωράμε μαζί. Ο σύνδεσμος καταφέρνει να αναδείξει το έργο και των δυο πλευρών. Γι’ αυτό υπάρχουν οι σύνδεσμοι φιλίας για να μπορέσουν να έρθουν κοντά οι λαοί.

Η ψηφιοποίηση είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό της εποχής μας. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης η οποία στοχεύει στη διασύνδεση με υπερυψηλές ταχύτητες (ευρυζωνικές υποδομές). Η Ευρώπη οραματίζεται να μετατραπεί σε μια κοινωνία πληροφοριών μέσω των τεχνολογιών ασύρματης διασύνδεσης 5ης γενιάς (5G), ενώ οι κάτοικοί της γίνονται όλο και περισσότερο «ψηφιακοί πολίτες». Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι έγραφαν στην πέτρα, σήμερα φυλάμε τα δεδομένα μας σε αποθηκευτικά νέφη που δείχνουν άπειρα. Δεν φτάνει αυτό έχουμε πρόσβαση σ’ αυτές τις πληροφορίες μέσω κάθε συσκευής που χρησιμοποιούμε (τηλεφώνου ή υπολογιστή) και σύντομα θα μπορούμε να χειριζόμαστε τα σπίτια και τα αυτοκίνητά μας εξ αποστάσεως.


Η ΕΕ εφαρμόζει ευφυείς πολιτικές σε κάθε έναν κοινωνικό τομέα και στοχεύει στην δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής ευρωπαϊκής αγοράς, ανοιχτής και ανταγωνιστικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα και η Βουλγαρία συνεργάζονται εδώ και καιρό με αποκορύφωμα τη Ψηφιακή Συνέλευση (Digital Assembly June 2018), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα φαίνεται πιο εφικτό σε όλες αυτές τις διαδικασίες να συμμετάσχουν και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, η επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των χωρών, το θάρρος που πρέπει να επιδείξουμε και που έχουμε επιδείξει να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα μας οδηγεί στο γεγονός να μπορέσουμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να έχουμε μια δυνατή και ενιαία φωνή, είπε όσον αφορά αυτό το θέμα ο κύριος Φλωρεντής. Αν δεν υπάρξουν διακρατικές και πολυμερείς συνεργασίες δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας, ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών που πρέπει να είναι διμερής, διακρατικές, διηπειρωτικές.

(αναδημοσίευση απο την Δημόσια Βουλγαρική Ραδιοφωνία BNR :http://bnr.bg/el/post/101033277

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo