Συνάντηση εργασίας για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Καρδίτσας με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών του, πραγματοποιήθηκε στις 25/3 στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ο Γενικός Γραμματέας  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής, οι Βουλευτές  κ.κ. Σπύρος  Λάππας,  Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Καινοτομίας και Δράσεων Νεολαίας κ. Βασίλης Κουρκούνας , η Προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας-Πολιτισμού κ. Παρασκευή Σδρόλια, η υπεύθυνη του Μουσείου Πόλης κ. Φένια Λέκκα και της υπεύθυνη της Πινακοθήκης κ. Μαρία Γιαννέλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του μνημονίου, το οποίο θα έχει πενταετή διάρκεια, και θα  αποτελέσει πιλότο για όλη τη χώρα στη χρήση τεχνολογιών αιχμής σε σχέση με τον πολιτισμό.

Το μνημόνιο αφορά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, 11 Παιδικές Βιβλιοθήκες, το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» – Κέντρο Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Η συμφωνία προβλέπει:

Την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών του δήμου.

Την ψηφιοποίηση σημαντικών λογοτεχνικών βιβλίων και εντύπων, περιοδικών και εφημερίδων κ.ά., καθώς και τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.

Τη συνδιοργάνωση δράσεων για την προώθηση του βιβλίου, της δια βίου μάθησης, της πληροφοριακής εκπαίδευσης και της ανάπτυξης της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo