Στις 13 και 14 Μαΐου 2019 διεξήχθη το πρώτο συνέδριο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, για τα fake news στον χώρο της θρησκείας, με τίτλο «Fake News & Εκκλησία: Όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στον φυσικό της χώρο». Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Τμημάτων Θεολογίας και Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κατά την τελετή έναρξης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Φλωρεντής επίσης προέδρευσε στην Β΄ Συνεδρία με θέμα «Fake News και θρησκευτικός φονταμενταλισμός» στην οποία ομιλητές ήταν ο Δρ. Ευστάθιος Χ. Λιανός Λιάντης, Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής & Πολιτιστικής Διπλωματίας ΥΠ.ΕΞ. και Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., ο Νίκος Μαγγιώρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και ο  Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής του Τμήματος  Θεολογίας Α.Π.Θ..

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα στο ANT1 News.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo