Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής συμμετείχε σε ημερίδα, που διοργάνωσαν από κοινού η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης και η DG Regio, με θέμα Digital Innovation Hubs: The Agrofood Case.

Τα Κέντρα Ψηφιακής Καινοτομίας είναι μία νέα πρωτοβουλία της ΕΕ, που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των στοιχείων της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.

Ο ΓΓ τόνισε την ανάγκη να αγκαλιάσει η χώρα αυτή τη νέα πρωτοβουλία και να προχωρήσει άμεσα στα αναγκαία βήματα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες συνέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, και γνωστοποίησε την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, στο πλαίσιο του νέου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Συνάντηση του ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής & ΣΕΠΒΕ

Ο ΓΓ είχε επίσης συνάντηση με το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων για τον θεσμικό ρόλο που κατέχει ο ΣΕΠΒΕ στην υλοποίηση της Περιφερειακής Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ παρουσίασε τις θέσεις του Συνδέσμου για την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική δίνοντας έμφαση στην Περιφερειακή της διάσταση και τις χρόνιες καθυστερήσεις κι ελλείψεις που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο ΓΓ παρουσίασε στα μέλη του ΔΣ το νέο πλαίσιο παραγωγής έργων ΤΠΕ στον Δημόσιο Τομέα και τόνισε τον ρόλο του ΣΕΠΒΕ ως παραγωγικού πυλώνα στον τομέα των ΤΠΕ και την περιφερειακή ψηφιακή ανάπτυξη. Επιπλέον, επιβεβαίωσε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας του ΣΕΠΒΕ με τη ΓΓΨΠ, τόσο σε γενικότερα ζητήματα ψηφιακής ανάπτυξης της χώρας, όσο και σε ειδικότερα ζητήματα ΤΠΕ περιφερειακού χαρακτήρα. 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (DIH_ΤΑΦΥΛΛΗΣ.pdf)DIH_ΤΑΦΥΛΛΗΣ.pdf[Παρουσίαση ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής]1973 kB

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo