21.11.2017

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Συνάντηση Κορυφής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας (High-level Governance Meeting of the European Platform of National Initiatives on Digitising Industry).

Κατά την παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της βιομηχανίας έχει πρωταρχική, στρατηγική, οικονομική και κοινωνική σημασία και μετέφερε τη φιλοδοξία της Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής:

  • Να δημιουργήσει Κέντρα Ψηφιακής Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη στήριξη του ελληνικού ιδιωτικού τομέα και της ανταγωνιστικότητάς του σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο
  • Να εντάξει την Ελλάδα στους πρωτοπόρους της ευρωπαϊκής προσπάθειας ανάπτυξης νέων προτύπων στις τεχνολογίες πληροφορικής, ιδίως στη νεφοϋπολογιστική (i-cloud), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, τη διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφοριών και την ασφάλεια των δεδομένων
  • Να δημιουργήσει ένα επενδυτικό ταμείο ψηφιακού μετασχηματισμού που θα υποστηρίζει την καινοτομία, μεταξύ άλλων μέσω των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
  • Να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες του ελληνικού πληθυσμού στο σύνολό του, με πληθώρα δράσεων στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και τις Θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής συναντήθηκε και με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG Connect) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

photo2

 

photo1

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo