Αθήνα, 17 Απριλίου 2018

Ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλειος Μαγκλάρας είχε σήμερα, ενόψει της εκ νέου υποψηφιότητας της Ελλάδας για το Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, διαδοχικές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα κ. Houlin Zhao και τον αναπλ. Γενικό Γραμματέα κ. Malcolm Johnson και παρουσίασε στο Συμβούλιο της ITU το όραμα της Ελλάδας για τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και των ICT, καθώς και τις ενέργειες που γίνονται για την υλοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Μαγκλάρας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, στην έμφαση που δίνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, στη στόχευση της Ελλάδας να είναι στην πρωτοπορία στην εφαρμογή της τεχνολογίας 5G και στα δίκτυα NGAs και στην πρόθεση να διοργανωθεί Διεθνές Συνέδριο της ITU στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπενθύμισε τις προκλήσεις τις οποίες θέτει η γεωμορφολογία της Ελλάδας κατά την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών – πολυάριθμα και αραιοκατοικημένα νησιά, δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές, τριπλασιασμός του «πληθυσμού» κατά την τουριστική περίοδο – αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις τις οποίες προσφάτως αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση για τον τομέα αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μαγκλάρας ζήτησε την, κατ’ αρμοδιότητα και κατά το δυνατόν, στήριξη, των δύο επικεφαλής, της ελληνικής υποψηφιότητας και τόνισε ότι η Ελλάδα, εφόσον επανεκλεγεί, θα είναι ένα πλήρως ενεργό μέλος του Συμβουλίου.

1.jpg

Εικ.1 Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κος Βασίλης Μαγκλάρας με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ITU, κο Malcom Johnson.

Από την πλευρά του ο κ. Johnson χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τόσο την εκ νέου υποψηφιότητα της χώρας μας όσο και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για επανεκλογή ενός μέλους, λόγω των διαφόρων συσχετισμών δυνάμεων κατά την ψηφοφορία, ζήτησε όμως από τον κ. Μαγκλάρα να προβάλει όλες τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην παρέμβασή του στην ολομέλεια του Συμβουλίου, το οποίο διεξάγεται στη Γενεύη από 17 έως 27 Απριλίου τ.έ. (https://www.itu.int/en/council/2018/Pages/default.aspx).

Ο Γ.Γ. της ITU κ. Zhao επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον κ. Μαγκλάρα και εξέφρασε, από τις πρώτες στιγμές της συνάντησης, την πλήρη στήριξή του προς την ελληνική υποψηφιότητα για πολλούς λόγους, όπως είπε: οικονομικούς, κοινωνικούς, γεωπολιτικούς κ.ά. Υπενθύμισε την προσωπική του φιλία προς τη χώρα μας και αναφέρθηκε σε παλαιότερες επισκέψεις του στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του για τα επιτεύγματά της, παρά την κρίση, καθώς και για την επιτυχία του Έλληνα Πρωθυπουργού να την οδηγήσει ξανά στην ανάπτυξη. Υποσχέθηκε μάλιστα να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα μας το συντομότερο δυνατό.

2.jpg

Εικ.2 Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κος Βασίλης Μαγκλάρας με το Γενικό Γραμματέα του ITU, κο Houlin Zhao.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα της χώρας μας για επανεκλογή στο Συμβούλιο της ITU. Επίσης, παρουσίασε τα πρόσφατα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και των ICT γενικότερα, τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, το σχεδιασμό για τις επόμενες δράσεις για την ανάπτυξη των Τηλεπικοινωνιών και την επίτευξη των στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με την ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, προσκάλεσε τους συνέδρους στο επικείμενο συνέδριο για τα δίκτυα 5G που θα συνδιοργανώσει η Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με την ITU, στην Αθήνα, στις 27-28 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.

3.jpg

Εικ.3 Τοποθέτηση του  Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κου Βασίλη Μαγκλάρα στο Συμβούλιο της ITU.

Στις συναντήσεις, τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων συνόδευαν, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη και στους Διεθνείς Οργανισμούς, Πρέσβυς κα Άννα Κόρκα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ευρυζωνικότητας και Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΓΓΤΤ, κ. Γεώργιος Πάντος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρυζωνικότητας, κα Σοφία Παπαθανασοπούλου και το Γραφείο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στη Γενεύη.

4.jpg

Εικ.4 Ομαδική φωτογραφία του Συμβουλίου.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo