Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής

 

florentisΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΕΝΤΗΣ

Ο Γιώργος Φλωρεντής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1963. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Σχολείο της Αλεξάνδρειας. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Αλεξάνδρειας.

Από το 1989 μέχρι και σήμερα έχει υπηρετήσει στα Υπουργεία Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, στην Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Από το Φεβρουάριο του 2015 είναι Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Έχει διατελέσει μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Αλεξάνδρειας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και είναι σήμερα Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας.

Συνεργάστηκε με το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) από το 1995 μέχρι το 2012.

Είναι αναπλ. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Είναι επίσης Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου και το Σταυρό Αγίου Μάρκου Α’ Τάξεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Ανδριανή.