«Είμαι και εγώ απόδημος, μεγαλωμένος κι εγώ μακριά από την Ελλάδα, παιδί ομογενών από την Αλεξάνδρεια, μπορώ να συναισθανθώ με τον καλύτερο, ίσως, τρόπο τη συγκίνηση αυτού του ταξιδιού σας στη Μητέρα πατρίδα».

Διαβάστε περισσότερα: Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Ψη.Π.Τ.Ε., κ. Γεώργιου Φλωρεντή, κατά την επίσκεψη ομογενών φοιτητών...

 "Ο Ρήγας Φεραίος Βελεστινλής δεν υπήρξε ένας ηγέτης που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας. Υπήρξε κάτι πιο ουσιαστικό. Επανακαθόρισε ανατρεπτικά τις συνισταμένες των πολιτικών επιλογών σε μια ολόκληρη περιοχή και πέρα απ’ αυτήν. Μετέβαλε στ’ αλήθεια τον τρόπο που στεκόμαστε ακόμη και σήμερα απέναντι στις προκλήσεις, και επιλέγουμε. Επιλέγουμε τη συνεργασία, την από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων που δεν γνωρίζουν κρατικά σύνορα..."

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ψη.Π.Τ.Ε., Γεώργιου Φλωρεντή, στις εκδηλώσεις "Ρήγας (Φεραίος)...

 "Η στήριξη και προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα είναι το μεγάλο στοίχημα των καιρών μας. Ένα στοίχημα επιβεβλημένο όσο και κρίσιμο. Η στήριξη της καινοτομίας είναι επιβεβλημένη γιατί αποτελεί τον κοινό παρονομαστή κάθε προσπάθειας που σέβεται το μέλλον της οικονομίας μας."

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ψη.Π.Τ.Ε., Γεώργιου Φλωρεντή, στο 2nd Hellenic Innovation Forum

«Τύχη αγαθή μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για να χαιρετίσω ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη, εδώ, στην Βιέννη, τόπο όπου ελληνικές φωνές ποτέ δεν έπαψαν να συνομιλούν με την Ιστορία.

Ο Καβάφης διδάσκει πολλά και για πάντα. Ο Καβάφης δεν είναι ένας ποιητής της εποχής του, είναι ένας διαχρονικός ποιητής.  Ο Μεγάλος Αλεξανδρινός δεν είναι ούτε ένας ποιητής του τόπου του. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζήτησαν τις αλήθειες του και εμπνεύστηκαν από τα λόγια του. Το όνομά του ταξιδεύει στον χρόνο και στον κόσμο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ, νομίζω, να τιμούμε τον Καβάφη, με τρόπους πολλούς, όπως η αποψινή βραδιά. Η τιμή στον Καβάφη είναι τιμή στην ανθρώπινη αναζήτηση, και στο δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να σκέφτεται και να επιλέγει».

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Υ.Ψη.Π.Τ.Ε., κου Γεώργιου Φλωρεντή, στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον...

Σας καλωσορίζω στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Καλωσορίζω έναν θεσμό σημαντικό για τη δημοκρατία και τη νέα γενιά. Το 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων της SAFIA, της Φοιτητικής Οργάνωσης Διεθνών Σχέσεων.

 Έναν θεσμό που αγκαλιάζει και αναδεικνύει τον προβληματισμό των νέων  για ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τον δημοκρατικό διάλογο, αξία και τέχνη απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Υ.Ψη.Π.Τ.Ε., Γιώργου Φλωρεντή, στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων...

PIRKAGIES 23 07

Mindigital.gr on Facebook

banner μελέτη

emedia a1

prok diag

govgr banner2

dim diab 4312 2

tpopopoihsh kwd carti suxn

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

satellite