«Τύχη αγαθή μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για να χαιρετίσω ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη, εδώ, στην Βιέννη, τόπο όπου ελληνικές φωνές ποτέ δεν έπαψαν να συνομιλούν με την Ιστορία.

Ο Καβάφης διδάσκει πολλά και για πάντα. Ο Καβάφης δεν είναι ένας ποιητής της εποχής του, είναι ένας διαχρονικός ποιητής.  Ο Μεγάλος Αλεξανδρινός δεν είναι ούτε ένας ποιητής του τόπου του. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζήτησαν τις αλήθειες του και εμπνεύστηκαν από τα λόγια του. Το όνομά του ταξιδεύει στον χρόνο και στον κόσμο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ, νομίζω, να τιμούμε τον Καβάφη, με τρόπους πολλούς, όπως η αποψινή βραδιά. Η τιμή στον Καβάφη είναι τιμή στην ανθρώπινη αναζήτηση, και στο δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να σκέφτεται και να επιλέγει».

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Υ.Ψη.Π.Τ.Ε., κου Γεώργιου Φλωρεντή, στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον...

Σας καλωσορίζω στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Καλωσορίζω έναν θεσμό σημαντικό για τη δημοκρατία και τη νέα γενιά. Το 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων της SAFIA, της Φοιτητικής Οργάνωσης Διεθνών Σχέσεων.

 Έναν θεσμό που αγκαλιάζει και αναδεικνύει τον προβληματισμό των νέων  για ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τον δημοκρατικό διάλογο, αξία και τέχνη απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Υ.Ψη.Π.Τ.Ε., Γιώργου Φλωρεντή, στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων...

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

prok diag

govgr banner2

dim diab 4312

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

satellite