Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Γιώργος Φλωρεντής, ο οποίος συμμετείχε στην 6η τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, μιλά αποκλειστικά στο «Νέο Φως», την Εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, και αποκαλύπτει ποιες συμφωνίες υπεγράφησαν παρουσία του στον ψηφιακό μετασχηματισμό και το Συνεργατικό Δίκτυο Καινοτομίας.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη του Γ.Γ του Υ.Ψη.Π.Τ.Ε. Γιώργου Φλωρεντή στο «Νέο Φως» της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Ο Γενικός Γραμματέας Υ.Ψη.Π.Τ.Ε. Γιώργος Φλωρεντής βρέθηκε στη Σόφια, στις 29-30 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του ελληνο-βουλγαρικού συνδέσμου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – Γέφυρα Φιλίας». Ο Γ.Γ. παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Πιο κοντά στις ρίζες μας» που οργάνωσε ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στο χωριό Γκόρνο Βαρσίλο και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι  ελληνικών και βουλγαρικών συλλόγων και φορέων.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υ.Ψη.Π.Τ.Ε. Γεώργιου Φλωρεντή στη Σόφια και συνέντευξη στην εφ....

Ο Σύνδεσμος «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στα πλαίσια της έναρξης των δραστηριοτήτων του, στο χωριό  Γκόρνο Βαρσίλο του Πάζαρτζικ, διοργάνωσε πολιτιστική εκδήλωση με ιδιαίτερο σημειολογικό τρόπο. Συμμετείχαν 15 και πλέον  Βουλγαρικοί  και Ελληνικοί  φορείς, με τους οποίους συνεργάστηκε ο Σύνδεσμος τα τελευταία δύο χρόνια.

100 περίπου προσκεκλημένοι, δημιούργησαν ένα κυκλωτικό πνευματικό χορό, γεμάτο ενέργεια, πολύ «κοντά στις ανθρώπινες-αριστοτελικές ρίζες».

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν ο Υφυπουργός  Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμου ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ και ο Γενικός  Γραμματέας  του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Γιώργος  Φλωρεντής.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ.  Φλωρεντής , τόνισε πως «η συνεργασία του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια με τον Σύνδεσμο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ που ξεκίνησε με τη δραστηριότητα «Καζαντζάκης-Κούφοβ», στις 12.12.2017, θα συνεχιστεί ακόμα πιο δημιουργικά με ακόμα περισσότερες και πλούσιες δραστηριότητες μαζί  με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και όλους τους άλλους Συνδέσμους, δεσμευόμενοι να στηρίξουμε και να προβάλουμε αυτές τις συνεργασίες. Ο πολιτισμός και η παράδοση ενδυναμώνουν τις σχέσεις συνεργασίας.  Η φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς και η κοινή μας πορεία είναι δεδομένη αλλά και  απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων. Σας συγχαίρω για το έργο σας, θα είμαστε δίπλα σας».

florentis bg1

florentis bg2

"Από τούτο εδώ το βήμα απευθύνομαι σε όλους εσάς που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, το ίδιο πάθος, την ίδια όρεξη. Ώστε να οικοδομήσουμε μαζί, ο καθένας από την πλευρά του για να οικοδομήσουμε το νέο ελληνικό αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας."

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Υ.Ψη.Π.Τ.Ε., Γεώργιου Φλωρεντή, στο Mobile Excellence Awards 2018

«Είμαι και εγώ απόδημος, μεγαλωμένος κι εγώ μακριά από την Ελλάδα, παιδί ομογενών από την Αλεξάνδρεια, μπορώ να συναισθανθώ με τον καλύτερο, ίσως, τρόπο τη συγκίνηση αυτού του ταξιδιού σας στη Μητέρα πατρίδα».

Διαβάστε περισσότερα: Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Ψη.Π.Τ.Ε., κ. Γεώργιου Φλωρεντή, κατά την επίσκεψη ομογενών φοιτητών...

 "Ο Ρήγας Φεραίος Βελεστινλής δεν υπήρξε ένας ηγέτης που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας. Υπήρξε κάτι πιο ουσιαστικό. Επανακαθόρισε ανατρεπτικά τις συνισταμένες των πολιτικών επιλογών σε μια ολόκληρη περιοχή και πέρα απ’ αυτήν. Μετέβαλε στ’ αλήθεια τον τρόπο που στεκόμαστε ακόμη και σήμερα απέναντι στις προκλήσεις, και επιλέγουμε. Επιλέγουμε τη συνεργασία, την από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων που δεν γνωρίζουν κρατικά σύνορα..."

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ψη.Π.Τ.Ε., Γεώργιου Φλωρεντή, στις εκδηλώσεις "Ρήγας (Φεραίος)...

 "Η στήριξη και προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα είναι το μεγάλο στοίχημα των καιρών μας. Ένα στοίχημα επιβεβλημένο όσο και κρίσιμο. Η στήριξη της καινοτομίας είναι επιβεβλημένη γιατί αποτελεί τον κοινό παρονομαστή κάθε προσπάθειας που σέβεται το μέλλον της οικονομίας μας."

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ψη.Π.Τ.Ε., Γεώργιου Φλωρεντή, στο 2nd Hellenic Innovation Forum

«Τύχη αγαθή μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για να χαιρετίσω ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη, εδώ, στην Βιέννη, τόπο όπου ελληνικές φωνές ποτέ δεν έπαψαν να συνομιλούν με την Ιστορία.

Ο Καβάφης διδάσκει πολλά και για πάντα. Ο Καβάφης δεν είναι ένας ποιητής της εποχής του, είναι ένας διαχρονικός ποιητής.  Ο Μεγάλος Αλεξανδρινός δεν είναι ούτε ένας ποιητής του τόπου του. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζήτησαν τις αλήθειες του και εμπνεύστηκαν από τα λόγια του. Το όνομά του ταξιδεύει στον χρόνο και στον κόσμο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ, νομίζω, να τιμούμε τον Καβάφη, με τρόπους πολλούς, όπως η αποψινή βραδιά. Η τιμή στον Καβάφη είναι τιμή στην ανθρώπινη αναζήτηση, και στο δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να σκέφτεται και να επιλέγει».

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Υ.Ψη.Π.Τ.Ε., κου Γεώργιου Φλωρεντή, στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον...

PIRKAGIES 23 07

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

banner dpo