30.10.2017

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης επισκέφτηκε το Athens Games Festival, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακού παιχνιδιού που διοργάνωσε στην Αθήνα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi, στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017. O κ. Ράλλης ξεναγήθηκε στην έκθεση, συνομίλησε με νέους δημιουργούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και έπαιξε ψηφιακά παιχνίδια.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο «ευαγγελιστές της τεχνολογίας» όπως ο Mike Hines από την Amazon, παραγωγοί παιχνιδιών όπως η Sabrina Carmona από την εταιρεία King που έχει εκδώσει το γνωστό σε όλους Candy Crash Saga, εκπρόσωποι κολοσσών όπως το Facebook, η Google, η iOs, η Unity αλλά και επαγγελματίες από εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών που αυτήν τη στιγμή κινούν τα νήματα της παγκόσμιας αγοράς, όπως είναι η Wargaming.

Ο κλάδος του Video Game είναι ένας κλάδος υψηλής προστιθέμενης αξίας. H διοργάνωση του πρώτου επιχειρηματικού φεστιβάλ για Video Games στην Ελλάδα εγκαινίασε την απαρχή ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ της βιομηχανίας, του ακαδημαϊκού χώρου και του δημόσιου τομέα, με κοινό αίτημα την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς ψηφιακού παιχνιδιού και συμπίπτει χρονικά με τη ψήφιση του νόμου 4487/2017 o  οποίος δίνει κίνητρα επιχορήγησης σε δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών.

φώτο ΓΓΕΕ 3

 

Rallis AGF

04 01 2019

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo