Ημερίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής με θέμα «Έξυπνες πόλεις και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

O Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιος Ράλλης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής με θέμα « Έξυπνες πόλεις και Τοπική Αυτοδιοίκηση Ευκαιρίες – Προοπτικές – Κίνδυνοι – Απειλές» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

O Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι το 2018, η ψηφιακή αναβάθμιση των πόλεων καθίσταται πλέον κεντρική πολιτική επιλογή για ολόκληρη τη χώρα, γιατί επιτυγχάνει αφενός εξοικονόμηση πόρων και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων, αφετέρου ταχύτητα και διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Ράλλης υπογράμμισε ότι «Οι έξυπνες πόλεις δίνουν το «βήμα» στους πολίτες να συνδιαμορφώνουν με τις δημοτικές αρχές την καθημερινότητά τους και να δίνουν λύση στα προβλήματά τους».

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοτών καθώς και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και των εφαρμογών Internet of Things (ΙοΤ). Στο πλαίσιο αυτό  ανέφερε ότι ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των Πρότυπων Ψηφιακών Κέντρων, Κέντρων δηλαδή τα οποία θα προσφέρουν ένα σύγχρονο περιβάλλον για την ενθάρρυνση της βιωματικής μάθησης και της δημιουργικότητας μέσω της καλλιέργειας των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοτών όλων των ηλικιών.

Ο κ. Ράλλης παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του «έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης» που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Δήμους της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από το κοινό, στις ερωτήσεις του οποίου απαντούσε ο κ. Ράλλης.

Την Ημερίδα προλόγισε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής  Πολιτικής ο οποίος μίλησε για  «Έξυπνες λύσεις και Δημοτική ανάπτυξη» και ο κ. Νίκος Βασιλάκος, Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Χρηστών Internet/ΕΕΧΙ, Internet now, ο οποίος μίλησε για «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ».

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πολιτικής, Σπύρος Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος

14

04 01 2019

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo