Παρουσίαση της Hellenic Cyber Security Team

Το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου 2018 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, η Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας παρουσίασε τα μέλη της ενόψει του 4ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία του ENISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών).

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθ. Κ. Ιωάννης Θεοδωρίδης.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη ο οποίος εστίασε στην ανάγκη να εξειδικευθούν νέοι στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,  Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας, υποστηρίζει την ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό, καθώς έρχεται να καλύψει μια ανάγκη που είναι διαπιστωμένη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και συνδέεται με το έλλειμμα εξειδικευμένων στελεχών στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών. Κλείνοντας, τόνισε την υποχρέωση της Πολιτείας, να ενθαρρύνει και να δίνει ευκαιρίες σε όλους τους νέους με προσόντα και όνειρα που φοιτούν στα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια, προκειμένου όλοι μαζί να οικοδομήσουμε την Ψηφιακή Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Καθ. κ. Λαμπρινουδάκης παρουσίασε τις δραστηριότητες του Τμήματος και την έμφαση που δίδεται στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.

Στην παρουσίαση του διαγωνισμού, ο Αναπλ. Καθ. κ. Ξενάκης, αναφέρθηκε στην οικονομική αξία των δεδομένων (data), στην καινούρια απειλή που λέγεται «κυβερνοέγκλημα» και στη σημασία που έχει ο διαγωνισμός για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Σημείωσε ότι η δεκαμελής ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό αναδείχθηκε από πανελλαδικό διαγωνισμό που διεξήχθη τον Απρίλιο και προπονείται από τη διακεκριμένη GREUNION, και την ανοιχτή πλατφόρμα για Cybertraining, Hack the Box. Σύντομη παρουσίαση της προπονητικής ομάδας GREUNION έγινε από το βασικό μέλoς της, Θωμά Τουμπούλη.

Τα 10 μέλη της εθνικής αποστολής, 5 ηλικίας από 14-20 και 5 ηλικίας από 21-25 παρουσιάστηκαν από τον Κ. Βαβούση, διευθυντή του Secnews.gr

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσιάσεις των ιδιωτικών εταιρειών-χορηγών της εθνικής αποστολής.

Περισσότερα για την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στην Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Λεζάντες φωτογραφιών: 1. Μέλη της εθνικής αποστολής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας με τους προπονητές τους και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη (δεξιά)

2.Μέλη της εθνικής αποστολής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας με τους προπονητές τους και τον επικεφαλής της εθνικής αποστολής, Αναπλ. Καθ. κ. Ξενάκη (δεξιά)

 cybersecurity4cybersecurity6

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo