Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, με την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Στέλιος Ράλλης, πραγματοποίησε σήμερα ενημερωτική συνάντηση με την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε: "Συναντηθήκαμε με την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, έναν νέο άνθρωπο που έχει το βλέμμα στραμμένο στο ψηφιακό μέλλον -όπως και εμείς- και πιστεύει ότι μια σύγχρονη εξωστρεφής κοινωνία και οικονομία χρειάζεται ψηφιακά θεμέλια για να αναπτυχθεί και να κάνει άλματα". 

Ο κ. Ράλλης ενημέρωσε αρχικά την Υφυπουργό για τα κρίσιμα έργα του κλάδου Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ και οι δύο συμφώνησαν για την ανάγκη τήρησης σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων.

Ειδικότερα, συζήτησαν για το έργο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Γεωργικού Τομέα που αποτελεί τομή για την ψηφιακή ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και δίνει δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού οικοσυστήματος στον αγροδιατροφικό τομέα. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη διασύνδεση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης με το κεντρικό κόμβο ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, την πρόοδο του διαγωνισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ, αλλά και για τα πρότυπα ψηφιακά κέντρα που θα ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες όλων των κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων. Για το τελευταίο έργο, η κυρία Νοτοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα δεσμεύθηκε να υποδείξει χώρο για την φιλοξενία του. Ειδική μνεία έγινε στην επικείμενη λειτουργία film office στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το γραφείο αυτό θα προσελκύσει επενδύσεις στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν και στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής με τη βοήθεια σύγχρονων οπτικοακουστικών εργαλείων, όπως τα videogames. Η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας -νεοφυούς και μη- πρέπει να στηριχθεί στην αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων, και ότι θα συνεργαστούν ώστε να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη κόμβος καινοτομίας.

Τέλος, ο ΓΓΨΠ, δήλωσε: "Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ελκυστικός τουριστικός προορισμός, έχει σπουδαίο γεωπολιτική σημασία, έχει πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό και διακεκριμένα Πανεπιστήμια. Ενώνουμε τις δυνάμεις ώστε να ενισχυθούν εκείνες οι  πρωτοβουλίες που θα αξιοποιήσουν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα αναδείξουν την περιοχή σε κόμβο καινοτομίας που θα ενισχύσει την κοινωνία και την οικονομία".

 RallisNotopoulou1  RallisNotopoulou3

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo