Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στον τ/σ OpenTV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου (VAR).

Rallis opentv 12122018Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ήταν προσκεκλημένος τη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στο τ/σ OpenTV και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» με παρουσιαστές τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου (VAR).

Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο Μένιο Σακελλαρόπουλο σχετικά με το VAR και τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής του έργου, απάντησε πως το έργο είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, εφόσον έχει ήδη ολοκληρωθεί το κομμάτι της τεχνικής αξιολόγησης, ενώ εξέφρασε τη πεποίθηση του ότι το έργο θα είναι διαθέσιμο στον τελικό του κυπέλου.

Ο κ. Ράλλης επεσήμανε ότι πρόκειται, για μια υπηρεσία που θα καλύψει 1200 αγώνες τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του VAR συν τους 5 τελικούς του κυπέλου, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν το VAR στο σύνολο των αγώνων της A' Εθνικής της Super League.

Για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου, το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ έχει προκρίνει μια λύση εξαιρετικά σύγχρονη με βάση τις διεθνείς πρακτικές και με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε: «Τα ψηφιακά έργα δεν φέρνουν μόνο διαφάνεια και αξιοπιστία. Φέρνουν και νέες θέσεις εργασίας. Στο Υπ. ΨΗΠΤΕ έχουμε ήδη προεγκρίνει περισσότερα από 200 έργα συνολικού προϋπολογισμού 800 εκ. ευρώ. Για εμάς, τα ψηφιακά είναι μια επένδυση που θα ανοίξουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας». 

Δείτε το βίντεο της εκπομπής, εδώ (Part 4, 18ο λεπτό). 

 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo