Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ3. 

ERT3 27032019Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2018, στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ3 και την δημοσιογράφο Θεοδώρα Αυγέρη.  

Έξυπνη πόλη – σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Ο ΓΓΨΠ μίλησε για το νέο έργο που ετοιμάζεται να δημοπρατήσει το Υπ. ΨΗΠΤΕ και το οποίο θα δημοπρατήσει 20.000 θέσεις στάθμευσης σε ολόκληρη τη χώρα. Το έργο χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες, αφού ο δημότης θα μπορεί με την χρήση gps να κατευθύνεται στην κενή θέση στάθμευσης. Σκοπός του έργου είναι να μπορούν οι πολίτες να κινούνται πιο εύκολα στη πόλη, αλλά και να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει στην πόλη. Ακόμη, προστατεύει τις θέσεις φόρτωσης-εκφόρτωσης των καταστημάτων, τις διαβάσεις, καθώς και τις θέσεις των ΑμεΑ. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αλλάξει τον τρόπο που σταθμεύουμε στην πόλη.

Ευφυής γεωργία

Ο κ. Ράλλης παρουσίασε και το νέο έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας των Υπουργείων ΨΗΠΤΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη μετάβαση από την παραδοσιακή στη βιώσιμη γεωργία, απαίτηση της νέας ΚΑΠ για το 2020.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο ΓΓΨΠ συνομίλησε και με τις τρεις νέες κτηνοτρόφους από το Ελληνόκαστρο Τρικάλων και επεσήμανε το γεγονός ότι με τις νέες τεχνολογίες γίνεται μια πληθυσμιακή αναδιάρθρωση των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην περιοδεία που πραγματοποιεί μαζί με τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, κ. Ν. Παππά, στις ελληνικές περιφέρειες, προκειμένου να ενημερώσουν τους αγρότες για τη χρησιμότητα και τη λειτουργία του έργου, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για το εν λόγω έργο από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα επιμελητήρια.

Δείτε την εκπομπή, εδώ - η συνέντευξη του κ. Ράλλη ξεκινάει στο 1:16:40. 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo