Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στ. Ράλλη, σε Θεσσαλονίκη και Ορεστιάδα (26-28/03/2019)

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιος Ράλλης, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα το τριήμερο 26-28/03/2019 για μια σειρά από ενημερωτικές συναντήσεις και επαφές με άξονα το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα» που από τις 28 Μαρτίου εισέρχεται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με το άνοιγμα των υποβληθεισών προσφορών και την αξιολόγησή τους.

Ο κ. Ράλλης, το μεσημέρι της Τρίτης, 26 Μαρτίου, συμμετείχε με κεντρική ομιλία στην εκδήλωση «Η ελληνική γεωργία στην ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» που συνδιοργάνωσαν το euractiv.gr, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στις εγκαταστάσεις της Σχολής.  Στη συνέχεια, ο κ. Ράλλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθ. Π. Μήτκα, τον Αντιπρύτανη καθ. Θ. Λαόπουλο και τον καθ. Γ. Ζαλίδη, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και του ΑΠΘ σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων των γεωτεχνικών στην χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων.

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής βρέθηκε στην Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σ. Κουτρούμπα και τον πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Χ. Χατζησαββίδη.

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε το αγρόκτημα του ΑΠΘ, όπου μαζί με τον καθ. Γ. Ζαλίδη πραγματοποίησε συνάντηση με τον αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ν. Κατσούλα. Οι επαφές του κ. Ράλλη εντάσσονται στην προετοιμασία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΥΨΗΠΤΕ για την κατάρτιση ενός προγράμματος ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων αποφοίτων και φοιτητών γεωτεχνικών επιστημών.

Thessaloniki1 26032019Thessaloniki2 26032019Thessaloniki3 26032019

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo