Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στο ρ/σ Πρώτο πρόγραμμα

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, παραχώρησε συνέντευξη το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Απριλίου 2019, στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή Εναλλακτικά με τις Αρετή Μπίτα και Έλενα Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Ράλλης αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (02/04/2019). Ο κ. Ράλλης τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης των επιχειρηματικών ευκαιριών από την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών στην πράξη, καθώς και το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της επιχειρηματικής αποστολής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια, συζητήθηκε επιπλέον και η μείωση των τελών περιαγωγής, ένα κρίσιμο ζήτημα που θα φέρει μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες των δύο χωρών επικοινωνούν μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας περιέγραψε αναλυτικά το έργο της ευφυούς γεωργίας, το οποίο δεν αποτελεί ένα απλό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενή τομέα, αλλά ένα ολόκληρο άλμα. Πρόκειται για να καινοτόμο έργο που εμπλέκει την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, τη βιομηχανία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τους αγρότες και όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα αξίας για τον πρωτογενή τομέα.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία μέτρησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τη διάρκεια παραγωγής των γεωργικών προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη σύσταση συνεταιρισμών και τη συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια, καθώς και το συμπληρωματικό έργο για την τυποποίηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο νέο μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο πρόκειται να υπογραφεί ανάμεσα στο Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και τα τέσσερα πανεπιστήμια γεωτεχνικών επιστημών, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι φοιτητές στα ψηφιακά εργαλεία και να διασυνδεθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα με την πραγματική οικονομία.

 

 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo