Αθήνα, 20/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  • Ν. Παππάς: «Κρίσιμα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουμε στην Ελλάδα μπορούν να βρουν εφαρμογή και στην Κύπρο. Στόχος μας να υπάρξει ζεύξη στον τρόπο που αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να οδηγηθούμε στη δημιουργία δεσμών μέλλοντος»
  • Β. Αναστασιάδου: «Ανταλλάξαμε απόψεις κοινού ενδιαφέροντος, μιλήσαμε για θέματα ψηφιακής στρατηγικής. Από την πλευρά της Ελλάδας είχαμε δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, σχετικά με την ψηφιακή γεωργία και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγραφών στο Δημόσιο»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο Υπουργών και των συνεργατών τους βρέθηκε η παρουσίαση δυο εκ των σημαντικότερων ψηφιακών έργων που υλοποιεί η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα του κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων μεταξύ 21.000 φορέων του δημοσίου και του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα.

Μετά την παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας, την οποία παρακολούθησαν στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς και των Υπουργείων Οικονομικών και Γεωργίας της Κύπρου, ακολούθησε συζήτηση για το πως τα έργα αυτά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενημέρωσης, συμφωνήθηκε η επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής πολιτικής και η πορεία υλοποίησης συμφωνημένων δράσεων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό για τη ζεστή φιλοξενία και για τη συμβολή της στο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειρίας, στα πλαίσια τόσο των διμερών όσο και των τριμερών σχέσεων. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση και την ευκαιρία να συζητήσουμε για δύο κρίσιμα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουμε στην Ελλάδα και τα οποία μπορούν να βρουν εφαρμογή και στην Κύπρο. Στόχος μας να υπάρξει ζεύξη στον τρόπο που αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να οδηγηθούμε στη δημιουργία δεσμών μέλλοντος».

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, δήλωσε: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, με τον οποίο είχαμε μια πολύ χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση. Ανταλλάξαμε απόψεις κοινού ενδιαφέροντος, μιλήσαμε για θέματα ψηφιακής στρατηγικής. Από την πλευρά της Ελλάδας είχαμε δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, σχετικά με τη ψηφιακή γεωργία και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγραφών στο Δημόσιο. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων βρίσκονται σε άριστα επίπεδα».

Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά στην Κύπρο συνεχίζεται με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του επίγειου δορυφορικού σταθμού ελέγχου της Hellas Sat και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευσαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, Ηλίας Φωτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

1.-2. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

20181120 npappascyprus 1

20181120 npappascyprus 2

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo