Αθήνα,04/12/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

  • Ν. Παππάς: «Καθιστούμε τις νέες τεχνολογίες εργαλείο σύγκλισης και όχι μήτρα νέων τεράστιων ανισοτήτων»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του ανέφερε:

  • «Ο ρόλος της Πολιτείας είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, προκειμένου αυτές να καταστούν εργαλείο σύγκλισης και όχι μήτρα νέων τεράστιων ανισοτήτων».
  • «Οι νέες τεχνολογίες είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, διότι η χώρα μας μπορεί, λόγω της ξεχωριστής γεωγραφικής της θέση, να γίνει κρίσιμος κόμβος εμπορίου, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών για την παγκόσμια οικονομία, ο οποίος εξυπηρετεί και την αγορά των χωρών της ΕΕ και της Βόρειας Αφρικής».
  • «Σύντομα θα έχουμε το διαγωνισμό για το ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα. Με την υλοποίηση του έργου, 6.500 επίγειοι σταθμοί θα “παρακολουθούν” καλλιέργειες σε 15 εκατ. στρέμματα, θα συλλέγουν δεδομένα για το έδαφος, τον αέρα και το νερό, τα οποία στη συνέχεια θα αξιοποιούμε ώστε να δίνονται συμβουλές “κομμένες και ραμμένες” στα μέτρα κάθε χωραφιού. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μείωση κόστους ως 45% για τους αγρότες».
  • «Ο διαγωνισμός για το έργο της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο έχει ολοκληρωθεί. Αναμένεται η απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού και ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με τη μεταρρύθμιση αυτή διασυνδέουμε 21.000 φορείς, εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι αποκτούν ψηφιακή υπογραφή και εξοικονομούμε 380 εκατ. ευρώ ετησίως».
  • «Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, υλοποιούμε το έργο για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ, παρέχοντας 130.000 δωρεάν ψηφιακές υπογραφές σε επιχειρήσεις , καθώς και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης ισολογισμών, όχι σε μορφή φωτογραφίας ή αρχείου pdf».
  • «Αναπτύσσουμε δύο προγράμματα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, για την βελτίωση ψηφιακών δεξιοτήτων: Το πρώτο αφορά σε δεξιότητες προγραμματισμού και διαχείρισης συστημάτων και αποσκοπεί στην απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων και το δεύτερο αφορά το γενικό πληθυσμό, με εκπαίδευση στις βασικές ψηφιακές δεξιότητες».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο  Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπογράμμισε: «Η αποφασιστικότητα δεν λείπει από την πολιτική ηγεσία. Υπήρχαν κεκτημένες ταχύτητες ως προς τον τρόπο λειτουργίας και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει και οι  δυο τομείς να ανακαλύψουν από κοινού τα βήματα ώστε η χώρα να προχωρήσει πολλά βήματα προς τα εμπρός».

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, στο πάνελ του συνεδρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

20181204 npappasthegreekeconomy

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo