Αθήνα, 20/12/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣH ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ,
ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και στον τομέα των έξυπνων πόλεων

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου και τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Ayoob Kara, στο πλαίσιο της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα της Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, ενώ μελετήθηκαν τα πρώτα βήματα ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ έξυπνων πόλεων των τριών χωρών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών κ.ά. Με βάση πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας, γύρω από τις έξυπνες πόλεις θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης κατοίκων για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, ο Νίκος Παππάς, υπέγραψε, εκ μέρους της Ελλάδας, δύο σύμφωνα συνεργασίας για την:

  • ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνων πόλεων και έξυπνων κατοικιών, σε συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ.
  • εξερεύνηση και αξιοποίηση του διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς, σε συνεργασία με το Ισραήλ.

Επίσης, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, με τον Επικεφαλής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ, Yigal Unna.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου και τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Ayoob Kara.

2.-3. Ο Νίκος Παππάς υπέγραψε, εκ μέρους της Ελλάδας, δύο σύμφωνα συνεργασίας για την ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνων πόλεων και έξυπνων κατοικιών, σε συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ, και για την εξερεύνηση και αξιοποίηση του διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς, σε συνεργασία με το Ισραήλ.

  1. Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, με τον Επικεφαλής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ, Yigal Unna.

20181220 npappasisrael 1

20181220 npappasisrael 2

20181220 npappasisrael 3

20181220 strallisisrael 4

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo