Αθήνα, 15/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ,
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,
Β. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

  • Ν. Παππάς: «Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τους δεσμούς τους και στον ψηφιακό τομέα, εργάζονται για την ευημερία των κοινωνιών τους».
  • Β. Αναστασιάδου: «Αποφασίσαμε την προώθηση κοινών δραστηριοτήτων, εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ψηφιακή στρατηγική που υλοποιούν Ελλάδα και Κύπρος, οι εφαρμογές έξυπνων πόλεων που προωθούν οι δύο χώρες, η ανάπτυξη δικτύων 5G και η συνεργασία στον τομέα του Διαστήματος.

Ο Νίκος Παππάς και η Βασιλική Αναστασιάδου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού στη Λευκωσία τον περασμένο Νοέμβριο, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, που υλοποιούνται στη χώρα μας από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Παρουσιάστηκαν, ακόμα, το έργο της Έξυπνης Στάθμευσης, που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα πιλοτικά -σε πρώτη φάση- για 20.000 θέσεις στάθμευσης, η δημιουργία διαδραστικής πύλης για τον Τουρισμό με την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου και το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.ά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Βασιλική Αναστασιάδου είναι στενή και ουσιαστική. Εργαζόμαστε εντατικά για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε έργα που θα εξελίξουν τις δυο χώρες στη νέα ψηφιακή εποχή. Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τους δεσμούς τους και στον ψηφιακό τομέα, εργάζονται για την ευημερία των κοινωνιών τους».

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου, τόνισε: «Με τον Υπουργό Νίκο Παππά συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, τα θέματα που αφορούν τα δίκτυα 5g και τις τεχνολογίες νέας γενιάς. Αποφασίσαμε την περαιτέρω συνεργασία στην προώθηση των κοινών δραστηριοτήτων σε ότι αφορά την ψηφιακή γεωργία, τον ψηφιακό τουρισμό, τις έξυπνες πόλεις και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σύντομα τον αναμένουμε στην Κύπρο για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από μέρους του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Μελαχρινός, ενώ από την πλευρά της Κύπρου, μετείχαν η προϊσταμένη του Γραφείου της Υπουργού, Νίκη Σανταμά, και ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωάννης Αδάμου.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

NIK

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo