Αθήνα, 19/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

  • Νίκος Παππάς: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκινά μια καινούρια περίοδος. Είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες».


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα στο Κιλκίς, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρωί επισκέφθηκε τους Ευζώνους και τη Μεταμόρφωση, χωριά του νομού Κιλκίς, όπου συζήτησε με κατοίκους και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τόσο για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή τους, όσο και για την πορεία υλοποίησης της δράσης για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη της χώρας, η οποία αφορά 3.500 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα και περίπου 500 χιλιάδες πολίτες που ως πρόσφατα δεν είχαν πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο Νίκος Παππάς, που είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μερικά από τα νοικοκυριά που απέκτησαν δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να έχουν και πάλι πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, ανέφερε ότι «πλέον, μπαίνει οριστικό τέλος στην κατάσταση του “μαύρου”, που βίωναν οι πολίτες. Μια κατάσταση προσβλητική για τους συμπατριώτες μας που επέλεξαν να κατοικούν δίπλα στα σύνορα».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Μακεδονία, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ακόμα ότι: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η περιοχή αποκτά νέες δυνατότητες. Με την επίλυση των προβλημάτων που είχαμε με τους βόρειους γείτονές μας, θα πρέπει να σταματήσουμε να αντιλαμβανόμαστε την περιοχή ως εσχατιά. Ξεκινά μια καινούρια περίοδος, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι -τοπική κοινωνία, τοπική αυτοδιοίκηση και κεντρική κυβέρνηση- να τις αξιοποιήσουμε».

Το απόγευμα, ο Νίκος Παππάς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα μέσα Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε: «Στα χωριά που επισκεφτήκαμε συζήτησα με τους κατοίκους και τους προέδρους των κοινοτήτων Ευζώνων και Ειδομένης για το πως θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα της Καθολικής Τηλεοπτικής Κάλυψης. Οι συζητήσεις μας ήταν ειλικρινείς. Όπως διατύπωσα καθαρά την άποψη μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ίδιο έκαναν και εκείνοι. Δεν αφήσαμε όμως τις διαφορετικές μας θέσεις να σταθούν εμπόδιο στην άσκηση των καθηκόντων μας».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους παρουσιάστηκαν δράσεις του Υπουργείου σχετικά με την ψηφιοποίηση των δήμων και τις έξυπνες πόλεις, ενώ η πρώτη ημέρα της περιοδείας του Υπουργού ΨΗΠΤΕ ολοκληρώθηκε με πολιτική ομιλία.

Τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Μελαχρινός, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

1.-2.-3.-4. Από την περιοδεία του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, στα χωριά Εύζωνοι και Μεταμόρφωση, του νομού Κιλκίς.

20190319 npappaskilkis 1 20190319 npappaskilkis 2 20190319 npappaskilkis 3 20190319 npappaskilkis 4

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo