Αθήνα, 08/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ
LOCKHEED MARTIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ
HELLAS SAT 4 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑΚΗ ΘΕΣΗ

  • Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα ανακάμπτει, αναβαθμίζεται και τα καταφέρνει σε ένα πεδίο που αφορά την τεχνολογική αιχμή. Διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι η χώρα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες διαστήματος»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρίσκεται από εχθές στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του βρέθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, η οποία κατασκεύασε τον δορυφόρο Hellas Sat 4 που εκτοξεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019 από τη Γαλλική Γουιάνα.

Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον επικεφαλής μηχανικό της εταιρείας, Barry Noakes, και να παρακολουθήσει την τροχιοδρόμηση του δορυφόρου Hellas Sat 4 στην τελική του θέση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στο επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για την πορεία που έχει λάβει ο δορυφόρος Hellas Sat 4 προς την τελική του θέση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 21.000 χλμ από την επιφάνεια της Γης και στα μέσα Μαΐου στην ελληνική τροχιακή θέση (39 μοίρες ανατολικά). Η Ελλάδα, με δύο δορυφόρους στην ελληνική τροχιακή θέση, διαψεύδει παταγωδώς όσους έλεγαν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες διαστήματος. Σκεφτείτε μόνο ότι πριν από δύο χρόνια, δεν είχαμε δικούς μας δορυφόρους, ενώ κινδυνεύαμε να χάσουμε την ελληνική τροχιακή θέση. Η Ελλάδα ανακάμπτει, αναβαθμίζεται και τα καταφέρνει σε ένα πεδίο που αφορά την τεχνολογική αιχμή».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, τόνισε: «Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ο Hellas Sat 4 θα φτάσει στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και για ένα μήνα θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες δοκιμές. Με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα παραδώσουμε, τον ερχόμενο Ιούλιο, στο ελληνικό Δημόσιο τους αναμεταδότες, που έχουμε συμφωνήσει να παραχωρήσουμε, για χρήση από την Πολιτεία».

Υπενθυμίζεται πως με τη θέση σε λειτουργία του Hellas Sat 4, η Ελλάδα ενεργοποιεί και κατοχυρώνει νέες ραδιοσυχνότητες, επαυξάνοντας και διασφαλίζοντας τα ελληνικά δικαιώματα στο Διάστημα. Η Πολιτεία θα αξιοποιήσει, μεταξύ άλλων, τους αναμεταδότες από το συγκεκριμένο δορυφόρο (αλλά και από τον Hellas Sat 3) για σειρά εφαρμογών στις τηλεπικοινωνίες, στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, στην Άμυνα, κ.ά.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. - 2. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, στο επιχειρησιακό κέντρο της Lockheed Martin στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου ενημερώθηκε για την τροχιοδρόμηση του δορυφόρου Hellas Sat 4 στην ελληνική τροχιακή θέση. Μαζί του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr.

20190408 npappashellassat4 1

20190408 npappashellassat4 2

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo