Αθήνα, 10/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

  • Ν. Παππάς: «Πολυεπίπεδη η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ, πλέον αφορά και τομείς όπως η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη μεγάλων υποδομών και η εξερεύνηση του Διαστήματος»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε εχθές -τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ- με τον Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Τεχνολογίας, Michael Kratsios.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, συζητήθηκε τόσο η επιτυχημένη διοργάνωση της ΔΕΘ 2018 με την παρουσία -μεταξύ άλλων- αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών από το χώρο της τεχνολογίας και της ελληνικής start up κοινότητας, όσο και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση για την περαιτέρω ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Οι Νίκος Παππάς και Michael Kratsios αναγνώρισαν πως υπάρχουν σημαντικά πεδία συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ενώ μελέτησαν πιθανές κοινές εκδηλώσεις για το μέλλον.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στο διαστημικό τομέα, με πιο πρόσφατο αυτό της υπογραφής της συνεργασίας Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και NASA για την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022, το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, που αφορά 4 δισ. επενδύσεων τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την επίτευξη της Δίκαιης Ψηφιακής Ανάπτυξης. Συζητήθηκαν ακόμα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του 5g, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων Κυβερνοασφάλειας, με ειδική αναφορά στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ENISA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, ο οποίος εδρεύει στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Ολοκληρώνουμε την διήμερη επίσκεψή μας στις ΗΠΑ με τις συναντήσεις στο State Department και τον Λευκό Οίκο. Είχαμε τη ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, τη διάχυσή τους στις κοινωνίες και τις  οικονομίες, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που έρχονται με αυτές. Η συνεργασία πλέον είναι πολυεπίπεδη και αφορά και τομείς όπως η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, η εξερεύνηση του Διαστήματος και άλλα. Αποτυπώνει, δε, τις στρατηγικά καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευσαν στο Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

ΛΕΖΑΝΤA ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

1.-2. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τον Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Τεχνολογίας, Michael Kratsios, στον Λευκό Οίκο.

20190410 npappas mkratsiosusa 1

20190410 npappas mkratsiosusa 2

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo