Συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στο Cyber Tech Forum Tel Aviv 2020

Σειρά επαφών για την κυβερνοασφάλεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία είχε στο Ισραήλ ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Cyber Tech Forum Tel Aviv 2020. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργού Επικοινωνιών του Ισραήλ, David Amsalem.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης συζήτησε σχετικά με τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων τεχνολογίας των δυο χωρών με τον διευθυντή του Ελληνοισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Cobi Bitton και τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Καινοτομίας Ισραήλ, Ami Apellbaum. Η ανάπτυξη καλών πρακτικών για την προώθηση των start ups στην Ελλάδα ήταν το θέμα των συναντήσεων με τον αντιπρόεδρο της ELRON, Zohar Rosenberg και τον επιχειρηματία και επενδυτή, βετεράνο του παγκόσμιου τεχνολογικού οικοσυστήματος, Yossi Vardi. Τέλος, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τη δομή, τις διαδικασίες και την τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει η Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ.

Στις συναντήσεις του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο. Επιπλέον των παραπάνω συναντήσεων, ο κ. Χριστόπουλος ξεναγήθηκε στο Startup Nation Central και στο Eco Park όπου και ενημερώθηκε σχετικά με τις καινοτόμες δράσεις για την στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Επίσης, αντάλλαξε απόψεις με τον Zohar Sharon,  Διευθυντή του Δήμου Τελ Αβίβ και υπεύθυνο  για την υλοποίηση του εξαιρετικά επιτυχημένου συστήματος ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων «CitiZone», με τον οποία, μάλιστα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Μάρτιο του 2020 στην Αθήνα.

Ο Υπουργός σε πάνελ του Cyber Tech Forum Tel Aviv 2020.

Ο Υπουργός μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο και τον Uzy Zwebner, ιδρυτή και πρόεδρο του Innovation Base Camp.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.