«Εντός του Φεβρουαρίου η δήλωση γέννησης θα ολοκληρώνεται με μια μόνο ενέργεια στο μαιευτήριο» – Συνέντευξη του ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ

Εντός του Φεβρουαρίου η διαδικασία της γέννησης απλοποιείται και ψηφιοποιείται. Στο εξής η δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού θα ολοκληρώνεται στο μαιευτήριο με μια μόνο ενέργεια των γονέων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος το πρωί της Παρασκευής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο και στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι μετά και την ψήφιση της σχετικής διάταξης την περασμένη Τρίτη (28/1) έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες τεχνολογικές παρεμβάσεις και ρυθμιστικές διαδικασίες και πλέον, όταν ένα παιδί γεννιέται οι γονείς θα μπορούν με μια μόνο δήλωση στο μαιευτήριο να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για το νέο μέλος, εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέχρι σήμερα μόλις γεννιόταν ένα παιδί ο γονέας έπρεπε να τρέξει σε διάφορες υπηρεσίες για το ΑΜΚΑ ή το επίδομα γέννησης. Εντός του Φεβρουαρίου η διαδικασία αυτή απλοποιείται για τους γονείς. Με μια δήλωσή τους στο μαιευτήριο, τα πληροφορικά συστήματα θα διαλειτουργούν, ώστε άμεσα το παιδί να λαμβάνει ΑΜΚΑ και να εγγράφεται στα μητρώα πολιτών».

Τόνισε δε: «Οι γονείς το ίδιο άμεσα, μέσω της μοναδικής δήλωσης στο μαιευτήριο και χωρίς να τρέξουν σε κάποια άλλη υπηρεσία, θα ενημερώνονται μέσω sms  και για το επίδομα τέκνου».

Ο Γενικός Γραμματέας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρόκειται μόνο για την πρώτη και συμβολική, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία, η οποία απλοποιείται, καθώς έπονται και άλλα γεγονότα ζωής, μεταξύ αυτών η απώλεια, η ονοματοδοσία, η βάπτιση, ο γάμος κ.α

«Εργαζόμαστε για την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση όλων αυτών των διαδικασιών και με τα Προξενεία, προκειμένου να απλοποιήσουμε την καθημερινότητα και των απόδημων Ελλήνων, καθώς και εκείνοι γνωρίζουμε ότι ταλαιπωρούνται με πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε για την Προγραμματική Συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την απλοποίηση  διαδικασιών, όπως οι άδειες οδήγησης, οι μεταβιβάσεις οχημάτων, οι κλήσεις και το point- system, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια σειρά έργων που εντός του 1ου εξαμήνου του 2020 και έως το τέλος του 2020, θα έχουν απλοποιηθεί και ψηφιοποιηθεί. Πλέον οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω του gov.gr, της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πρόσφατα άρθρα

Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.