«Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της Amazon Web Services» – Συνέντευξη του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλου στο web TV του thecaller.gr

«Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο web TV του thecaller.gr, την επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής και την προσέλκυση επενδύσεων, τόνισε πως η υλοποίηση πολλών εκ των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ήδη από τους πρώτους έξι μήνες έχει βελτιώσει το οικονομικό κλίμα, κάτι που βοηθά στο να εμπιστευτούν την χώρα μας μεγάλες εταιρείες. Παράλληλα, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του γι’ αυτήν την εξέλιξη, τόνισε πως πρόκειται για την απαρχή μίας σειράς τέτοιων επενδύσεων.

«Φέρνουμε την Amazon Web Services στην Ελλάδα, το Cloud δηλαδή της Amazon και θεωρούμε το αντικείμενο της συγκεκριμένης επένδυσης πολύ σημαντικό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας», είπε για να συμπληρώσει πως «κομμάτι του μνημονίου συνεργασίας με την Amazon που υπογράψαμε έχει να κάνει και με προγράμματα κατάρτισης στην Ελλάδα όσον αφορά το cloud computing».

Μιλώντας για την ψηφιακή στρατηγική της χώρας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε πως στόχος είναι να ενταχθεί η τεχνολογία στην καθημερινότητα του πολίτη προκειμένου να γίνουν πιο εύκολες οι συναλλαγές του με το κράτος. «Θέλουμε προς όφελος όλων να “φέρουμε” το κράτος στα έξυπνα κινητά μας», είπε.

Ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως το gov.gr θα προσφέρει στον πολίτη τη δυνατότητα να συναλλάσσεται από το σπίτι του ή την δουλειά του με το κράτος, σημειώνοντας ωστόσο πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Χώρες όπως η Εσθονία ή η Μεγάλη Βρετανία δουλεύουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια ή και δεκαετίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Το gov.gr θα είναι διαθέσιμο στους πολίτες, σε μία πρώτη τους μορφή, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Ταυτόχρονα, θα γίνει διαθέσιμη και η ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και η εξουσιοδότηση, εξυπηρετώντας χιλιάδες πολίτες καθημερινά».

Σχετικά με τα μεγάλα έργα πληροφορικής ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως οι διαγωνιστικές διαδικασίες όπως προκύπτουν από το σύνθετο ευρωπαϊκό πλαίσιο προκαλούν καθυστερήσεις. «Η λύση είναι γρήγορες νίκες με ευέλικτες διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης και ομάδες έργου με συγκεκριμένη σύνθεση προκειμένου να υλοποιούμε έργα με ίδιους πόρους και με κάποιους εκτελεστικούς βραχίονες που πλέον διαθέτει το υπουργείο, όπως είναι το ΕΔΥΤΕ».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.