Ενίσχυση της κατάρτισης και της δια βίου μάθησης στις νησιωτικές περιοχές – Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Γραμματέων: α) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου, β) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιώργου Βούτσινου και γ) Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου. Αντικείμενο αποτελεί η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης  για τους κατοίκους των νησιών – ιδίως των μικρών και απομακρυσμένων και με έμφαση στη νεολαία – μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο στοχεύει:

  • Στον εντοπισμό των δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.
  • Στην ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην κατάρτιση και, κατ’ επέκταση, στην αγορά εργασίας.
  • Στην αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και εργασίας της νεολαίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σε κοινή τους δήλωση οι τρεις Γενικοί Γραμματείς ανέφεραν: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εξελίσσεται και δικτυώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, εθνική προτεραιότητα αποτελεί η μέριμνα για τους νησιώτες, ειδικά των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και με διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιωτών, στοχεύουμε στη δημιουργία της Ψηφιακής Νησιωτικότητας στον τομέα της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης».

Από αριστερά: ο ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος, ο ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και η ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.