Για την σημασία της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού ως προς την επιτυχή έκβαση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα ψηφιακής στρατηγικής και την προσέλκυση επενδύσεων, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.
Κατά την τοποθέτησή του στην τεχνική συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την Παρασκευή 21/2/2020 και στην οποία συμμετείχαν τεχνικοί εμπειρογνώμονες από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Απασχόλησης του Joint Research Center (Κοινό Κέντρο Ερευνών) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων είναι η βασική προϋπόθεση και το ουσιαστικό όχημα για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην ψηφιακή εποχή». Παράλληλα συμπλήρωσε πως στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο σε βασικό όσο και σε προχωρημένο επίπεδο.
Η βασική στόχευση της συνάντησης ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας στο πεδίο των Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε από τους προσκεκλημένους εμπειρογνώμονες του Joint Research Centre εκπροσώπους της Μονάδας Ανθρώπινου Κεφαλαίου και Απασχόλησης Ιωάννη Μάγειρο και Παναγιώτη Καμπύλη το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Δεξιοτήτων (European Digital Competence Framework), τα προσδοκώμενα οφέλη από την εφαρμογή του καθώς και κατευθυντήριες γραμμές για την ενσωμάτωσή του στην ελληνική πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν τα ερευνητικά δεδομένα και εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο Κοινό Κέντρο Ερευνών καθώς και βέλτιστες πρακτικές για τη ανάπτυξη της ψηφιακής ικανότητας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Β. Κωτσικοπούλου, επιστημονική συνεργάτις της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης Γραμματείας Διοικητή ΟΑΕΔ Γιώργος Καραχάλιος, η Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του ΕΚΤ, και η διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ Ιωάννα Λυτρίβη.