Συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στο διαδικτυακό Συνέδριο του Economist

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετείχε στο διαδικτυακό Συνέδριο του Economist με τίτλο «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην αυγή του 2021: ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης». Σε συζήτηση με τον John Andrews, consultant editor του Economist, ο Υπουργός τόνισε ότι η πανδημία λειτούργησε ως ψηφιακός επιταχυντής. Ακόμη, σημείωσε πως η Ελλάδα κλείνει τις εκκρεμότητές της με την 3η Βιομηχανική Επανάσταση ενώ ταυτόχρονα κινείται με ταχύτητα για την 4η. «Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να απελευθερώσουμε το δυναμικό της χώρας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται», επεσήμανε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και τα περισσότερα από 440 έργα που περιλαμβάνει και θα υλοποιηθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τονίζοντας πως σε πολλά από αυτά η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει σημαντικό ρόλο. «Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί διαλειτουργικότητα των δεδομένων ώστε να υπάρξει επιτυχής υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα νέα έργα», τόνισε.

Για τη μετάβαση στα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει εμπιστοσύνη προς τα ψηφιακά συστήματα. «Είναι δύσκολο να χτίσει κανείς εμπιστοσύνη αλλά εύκολο να τη χάσει» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη για την Ελλάδα να προχωρήσουμε με ταχύτητα.

Σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες όπου κάποιες πλατφόρμες δεν ήταν λειτουργικές από την πρώτη ημέρα τους, όλες οι υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του gov.gr λειτουργούν από την πρώτη ημέρα χωρίς προβλήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός υπογράμμισε πως η Εσθονία δεν είναι ο προορισμός αλλά η πυξίδα του πώς θέλουμε να εξελιχθεί η χώρα. «Η Ελλάδα θέλει να γίνει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού της, έχουμε το ταλέντο έχουμε τη δυναμική και έχουμε τη στρατηγική για να το πράξουμε», τόνισε.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πρόσφατα άρθρα

Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.