Διαθέσιμες μέσω του gov.gr οι βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι είναι διαθέσιμες μέσω του gov.gr δύο επιπλέον βεβαιώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19. Πρόκειται για τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 και τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου που διενεργήθηκε, είτε αυτό είναι θετικό, είτε αρνητικό και μπορεί να αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Οι δύο βεβαιώσεις υλοποιήθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης – ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Διατίθενται από το gov.gr, στην ενότητα «Υγεία και Πρόνοια» και την υποενότητα «Κορωνοϊός COVID-19» και φέρουν μοναδικό κωδικό επαλήθευσης (QR code) και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα. Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ μετά την είσοδό τους θα κληθούν να καταχωρήσουν και τον ΑΜΚΑ τους.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των βεβαιώσεων είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από έναν διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πρόσφατα άρθρα

Απόφαση χορήγησης διευκρινίσεων επί όρων της διακήρυξης, παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών και μετάθεση της ημερομηνίας αποσφράγισης του διεθνούς, ηλεκτρονικού, ανοικτού διαγωνισμού, με αριθμ. πρωτ. διακήρυξης 7720 ΕΞ 2026/02.03.2026 (ΑΔΑΜ: 26PROC018563253 & ΑΔΑ: 9Θ2Φ46ΜΤΛΠ-ΔΥΡ), μέσω ΕΣΗΔΗΣ (α/α 401041), για τη σύναψη μεικτής σύμβασης παροχής υπηρεσιών και προμήθειας για την «Ανανέωση και Αναβάθμιση Παροχής Υπηρεσιών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων και Υποδομής Συνεχούς Λήψης Αντιγράφων Ασφαλείας Βάσεων Δεδομένων», με CPV: 72000000-5 «Υπηρεσίες τεχνολογίας των πληροφοριών: παροχή συμβουλών, ανάπτυξη λογισμικού, Διαδίκτυο και υποστήριξη», 72320000-4 «Υπηρεσίες βάσεων δεδομένων», 72321000-1 «Υπηρεσίες βάσεων δεδομένων προστιθέμενης αξίας», 72250000-2 «Υπηρεσίες συστήματος και υποστήριξης», 72260000-5 «Υπηρεσίες σχετιζόμενες με λογισμικά», 72910000-2 «Υπηρεσίες σχετιζόμενες με εφεδρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές», 51611100-9 «Υπηρεσίες εγκατάστασης υλικού πληροφορικής», 30233140-4 «Συσκευές αποθήκευσης άμεσης προσπέλασης (DASD)», 48600000-4 «Πακέτα λογισμικού βάσεων δεδομένων και λειτουργικών συστημάτων», 80533100-0 «Υπηρεσίες εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής», συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης εκατόν δύο εκατομμυρίων πέντε χιλιάδων τριακοσίων σαράντα έξι ευρώ (102.005.346,00 €), συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24% και του δικαιώματος προαίρεσης και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης τιμής.

Διακήρυξη για την «Παροχή υπηρεσιών συντήρησης του Προγράμματος Διαύγεια (diavgeia.gov.gr)» (ΤΜΗΜΑ 3), με CPV: 72267000-4 «Υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής λογισμικού», συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης διακοσίων πενήντα έξι χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα δύο ευρώ (256.432,00 €), συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και του δικαιώματος προαίρεσης, και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.