Ολοκλήρωση της 9ης Συνόδου του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 9ης Συνόδου του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά, υπό την προεδρία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη. Με θέμα «Η νέα γεωγραφία της τηλεργασίας: πρόοδος ή επανάσταση», οι εκπρόσωποι των κρατών μελών συζήτησαν για:

  • τα συμπεράσματα των πολιτικών αντιμετώπισης της πανδημίας σε σχέση με την εργασία
  • τις τάσεις, τις προοπτικές και τις προκλήσεις της τηλεργασίας στη μετά-COVID εποχή
  • τα εκπαιδευτικά εφόδια που θα ενδυναμώνουν τους εργαζομένους στο μέλλον και
  • το αποτύπωμα της εξ αποστάσεως εργασίας στο περιβάλλον, τις δεξιότητες και τη συμπεριληπτικότητα των κοινωνιών.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου διεξήχθησαν τέσσερις ομάδες εργασίας (Breakout groups) με θεματικές την παραγωγικότητα (με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου), την απασχόληση, την εκπαίδευση και τον αστικό μετασχηματισμό των πόλεων, των αγροτικών περιοχών και των περιφερειών. Τα συμπεράσματα των ομάδων εργασίας συνόψισε στους εκπροσώπους των κρατών μελών ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Global Strategy Group θα αποστείλει στον ΟΟΣΑ τα συμπεράσματά του αναφορικά με τη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων στη μετά-COVID εποχή, τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν και τα εργαλεία που είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθούν από τον ΟΟΣΑ στο μέλλον.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.