«Συνεχίζουμε ψηφιακά» – Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 86η ΔΕΘ

Με σύνθημα «Συνεχίζουμε ψηφιακά» το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγεται από τις 10 ως τις 18 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο 12 οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις ψηφιακές υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου και να ανακαλύψουν πτυχές των αναδυόμενων τεχνολογιών που αναμένεται να έχουν θετική επίδραση στην καθημερινότητά τους στο άμεσο μέλλον.

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και με την καθοδήγηση από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, το περιβάλλον και τις υπηρεσίες του gov.gr. Περαιτέρω, στελέχη από τους φορείς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιάζουν τη λειτουργία και τις δυνατότητες εφαρμογών όπως το Gov.gr Wallet και το MyHealth. Και τέλος, σε συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς του τεχνολογικού κλάδου που θα φιλοξενούνται στον χώρο, θα αναδειχθούν επιμέρους δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Σε όλη τη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ, στο περίπτερο 12 θα πραγματοποιούνται συζητήσεις με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα και της Κοινωνίας των Πολιτών. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα δράσεις με θέμα τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για την καλύτερη κατανόηση εφαρμογών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το 3D printing κλπ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.