Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποίησε στις 17:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, συζητήθηκαν οι νομοθετικές και άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συγκροτηθεί στην πράξη το νέο Υπουργείο. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τη δοκιμή αποστολής μηνύματος από το σύστημα 112 που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Συμφωνήθηκε επίσης, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, η ενημέρωση των πολιτών για επικείμενους κινδύνους να καλυφθεί από μια ενδιάμεση λύση, η οποία θα υλοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες σε συνεργασία με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα, θα πρόκειται για τη δυνατότητα αποστολής SMS σε γεωγραφικές περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη. Τέλος, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το έργο του 112 να έχει ολοκληρωθεί με τεχνική αρτιότητα ως το τέλος του έτους.

Αναλυτικά, η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση Κυριάκου Πιερρακάκη έχει ως εξής:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την ιδιαίτερα μεγάλη τιμή που μας έκανε, να ξεκινήσει αυτό τον γύρο επισκέψεων και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ένα νέο υπουργείο. Είναι ένα υπουργείο το οποίο ιδρύουμε, μεταφέρουμε μία σειρά από φορείς του Ελληνικού Δημοσίου σε αυτή τη νέα δομή, με στόχο να έχουμε τον κεντρικό συντονισμό των έργων της Πληροφορικής και των απλοποιήσεων. Αυτονόητα η συζήτησή μας ξεκίνησε από την εγκατάσταση του 112 και την παρουσίαση που έγινε σήμερα στο επιχειρησιακό κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Εκεί διαπιστώσαμε ότι το 112, κύριε Πρωθυπουργέ, έχει ξεκινήσει να δουλεύει πιλοτικά. Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, αυτό το οποίο συζητήσαμε και αποφασίσαμε είναι να ζητήσουμε και μία ενδιάμεση λύση από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Και η ενδιάμεση λύση αφορά τη δυνατότητα να στέλνονται SMS σε γεωγραφικές περιοχές σε όλη τη χώρα σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη ή οποιαδήποτε συμβάν που το καθιστά αναγκαιότητα. Ο στόχος είναι αυτή η λύση να έχει δοθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – ιδανικά ενός μηνός – και θα έχουμε άμεσα πολλαπλές συναντήσεις με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Πέραν αυτού, συζητήσαμε συνολικά για το έργο του υπουργείου, για το πλήρες εύρος των δραστηριοτήτων. Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι το εύρος αυτό είναι μεγάλο, η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή. Η έμφαση θα δοθεί στην απλοποίηση των διαδικασιών, έτσι ώστε να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας ευκολότερη. Και ξεκινήσαμε ήδη από την περασμένη Τρίτη.»

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.