Γενικό περίγραμμα της Εθνικής Στρατηγικής για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) Αίτημα για πληροφορίες (Request for Information – RFI)

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στοχεύουν στην ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT).

Με τη δημοσίευση του Νόμου 4961 Α’ 146/27.07.22, για τις «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», στο Κεφάλαιο Γ’,  θεσπίζονται μέτρα για τη χρήση για τη διαφανή και ασφαλή λειτουργία των συσκευών τεχνολογίας του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΔτΠ) που χρησιμοποιούνται από τους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών (Φ.Ε.Β.Υ.), τους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών (Π.Ψ.Υ) και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (νόμος 4577/2018 ΦΕΚ-Α’ 199).

Στοχεύοντας στην αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνολογίας ΙοΤ στη χώρα, ανακοινώνεται το Γενικό Περίγραμμα για την Εθνική Στρατηγική Συστημάτων για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT)-Αίτημα για πληροφορίες (Request for Information – RFI). Το αίτημα αυτό στοχεύει στην συλλογή πληροφορίας  (RFI), σε ειδικούς και ενδιαφερόμενους του κλάδου, προκειμένου να συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Σκοπός του RFI είναι η απόκτηση γνώσεων για την τρέχουσα κατάσταση του Διαδικτύου των Πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών, των μέτρων ασφαλείας και των τεχνολογικών εξελίξεων.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στο RFI δεν συνεπάγεται με οποιονδήποτε τρόπο την συμμετοχή σε ενδεχόμενα έργα που θα προκύψουν. Τα ενδιαφερόμενα μέρη ενθαρρύνονται να απαντήσουν σε αυτό το RFI στέλνοντας τις απαντήσεις τους στη διεύθυνση ggtt_iot@mindigital.gr έως και τις 17 Μαρτίου 2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.