Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η τελετή παράδοση – παραλαβής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην τελετή παραβρέθηκε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, απερχόμενης και νέας, καθώς και στελέχη του Υπουργείου.
Ο απερχόμενος Υπηρεσιακός Υπουργός Σωκράτης Κάτσικας καλωσόρισε τον νέο Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ανέφερε ότι παρέλαβε το υπουργείο από έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση του χώρου και το παραδίδει σε κάποιον που έχει εξίσου βαθιά γνώση του χώρου. Παράλληλα, τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης και διασφαλίστηκε η συνέχεια του κράτους. Ανέφερε, ακόμη, ότι «ο πήχης είναι πολύ ψηλά καθώς εκεί τον τοποθέτησε ο πρώην Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης». Ο κ. Κάτσικας παρέδωσε στον κ. Παπαστεργίου ενημερωτικό υλικό σχετικά με το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόσο σε έγχαρτη όσο και σε ψηφιακή μορφή.


Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι είναι ολοένα και μεγαλύτερη η επιθυμία των πολιτών για ένα κράτος πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικ’ο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ο προκάτοχός μου στο Υπουργείο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο τότε Υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος και οι συνεργάτες τους τα έκαναν σχεδόν όλα στο ψηφιακό κομμάτι. Ευτυχώς άφησαν και κάποια για εμάς» και δεσμεύτηκε ότι με τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχίσουν επάξια το έργο του υπουργείου. Επίσης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, οι ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων, η επέκταση του gov. gr, το πρόγραμμα smart cities και ο ατομικός φάκελος ασθενούς. Τέλος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπηρεσιακό Υπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς ενώ ανέφερε καταλήγοντας: «Η Ελλάδα αλλάζει. Γίνεται μια σύγχρονη χώρα με δομές και υποδομές που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν πίσω και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να κινηθούμε».


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης αφού συνεχάρη τους γενικούς γραμματείς και τα στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δουλειά που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα τόνισε ότι θα συνεχίσουν μαζί με τον νέο Υπουργό το έργο του Υπουργείου.


Το λόγο έλαβαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Σταβέρης και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος.


Τέλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του πρ. Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυράκου Πιερρακάκη, Κώστας Χαμπίδης, έκανε έναν συνολικό απολογισμό των 1.400 και πλέον ημερών της θητείας Πιερρακάκη και των στελεχών που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της θητείας.

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον Σωκράτη Κάτσικα στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.