Ημερίδες για την Εθνική Πύλη για την Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Μεταρρύθμιση δημόσιου τομέα» (ΕΣΠΑ 2014-2020) υλοποιείται το έργο «Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης / Ολοκληρωμένη πλατφόρμα κανονιστικής διαδικασίας μέσω Αξιολόγησης και επικαιροποίησης προτύπων καλής νομοθέτησης και νομοπαραγωγικής και κανονιστικής διαδικασίας» (Κωδικός ΟΠΣ: 5000542). Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει αφενός ένα ολοκληρωμένο σύστημα καλής νομοθέτησης, μέσω του οποίου θα τυποποιηθεί η νομοπαρασκευαστική και ρυθμιστική ροή και θα διευκολυνθεί η διοικητική κωδικοποίηση και αφετέρου τον ηλεκτρονικό κόμβο των νομοθετημάτων και των κωδικοποιήσεων, που είναι οργανωμένα σύμφωνα με τα βέλτιστα πρότυπα και θα διατίθενται δωρεάν στο ευρύ κοινό.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως φορέας λειτουργίας του έργου, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης τέσσερις διαδικτυακές ημερίδες και μία κεντρική ημερίδα – εκδήλωση για να παρουσιάσει το έργο και τις δυνατότητες αξιοποίησής του.

Η κεντρική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεσσαλονίκης και Χανδρή 1, στο Μοσχάτο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης στο σύνολό της αλλά και ως προς τα επιμέρους τμήματά της (νομοπαρασκευή, κωδικοποίηση, νομική βάση δεδομένων). Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Σταύρος Ν. Παπασταύρου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικών Μέσων και Επικοινωνίας και τέως Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) M.A.E., κ. Σταύρος Ασθενίδης και θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, κ. Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Βασίλειος Μπαγιώκος, ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου, κ. Δημήτριος Γεωργίκος, ο πρώην Υπουργός, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης, κ. Γεώργιος Σταυρόπουλος, η καθηγήτρια του University College London, κοσμήτορας μεταπτυχιακών νομικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Πρόεδρος του International Association for Legislation, κ. Ελένη Ξανθάκη, καθώς και εκπρόσωποι του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικών Κωδικοποιήσεων – Ραπτάρχης και των αναδόχων.

Οι διαδικτυακές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  1. Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 13:00, ημερίδα με θέμα «Αρχές Καλής Νομοθέτησης στο πλαίσιο της Εθνικής Πύλης Κωδικοποίησης», στην οποία θα συμμετέχουν η εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου του Ιδρύματος Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, κ. Μαρία Μουσμούτη, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, καθώς και των αναδόχων του έργου.
  2. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, στις 13:00, ημερίδα με θέμα «Νομοπαρασκευαστική διαδικασία – Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή», στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, καθώς και των αναδόχων του έργου.
  3. Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στις 14:00, ημερίδα με θέμα «Νομοθετική και διοικητική κωδικοποίηση στο πλαίσιο της Εθνικής Πύλης Κωδικοποίησης», στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης, του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικών Κωδικοποιήσεων – Ραπτάρχης, καθώς και των αναδόχων του έργου.
  4. Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στις 13:00, ημερίδα με θέμα «Ροή προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων στο πλαίσιο της Εθνικής Πύλης Κωδικοποίησης», στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, καθώς και των αναδόχων του έργου.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.