Συνάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης και αξιωματούχοι από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτούμε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον κ. Γουίλμπουρ Ρος, Υπουργό Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Συζητήσαμε μαζί του εκτενώς για θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και είχαμε την ευκαιρία, οι συνεργάτες μου κι εγώ, να του παρουσιάσαμε το σχέδιό μας. Μιλήσαμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας, των νεοφυών επιχειρήσεων, των start-ups, και για τις προοπτικές που αυτό ανοίγει για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και για την εθνική μας στρατηγική στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί για εμάς δεδομένο το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος για όλες αυτές τις συζητήσεις και προσβλέπουμε προφανώς σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας.»

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.