Σημεία από την συνέντευξη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην εκπομπή «Με το νι και με το σίγμα»

Σημεία από την συνέντευξη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην εκπομπή «Με το νι και με το σίγμα» του δημοσιογράφου Νίκου Σαμοίλη στο Open Beyond.

  • Φτιάξαμε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μαζέψαμε τις αρμοδιότητες που έως τότε διασκορπιζόντουσαν σε διάφορα υπουργεία. ‘Ετσι ώστε να πάψουν οι πολίτες να αντιμετωπίζονται από το κράτος ως ιδιότυποι κλητήρες του που μετακινούν οι ίδιοι χαρτιά επειδή οι υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν εσωτερικά.
  • Στην Ελλάδα καταλήγαμε να ψηφιοποιούμε τη γραφειοκρατία. Αυτό επιτέλους θα το λύσουμε και θα μαζέψουμε όλες τις σχετικές αρμοδιότητες μαζί. Είναι ένα από τα βασικά σχέδια της κυβέρνησης και προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Απλουστεύσεις και υποδομές ψηφιοποίησης αποτελούν το κύριο αντικείμενο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακές τεχνολογίες ούτως ώστε το κάθε πιστοποιητικό ή άλλη βεβαίωση να μαζεύονται κάπου κεντρικά και να υπάρχει πρόσβαση του πολίτη από το σπίτι.
  • Στον αναπτυξιακό νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα» φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα απλούστευσης διαδικασιών όπου κάθε υπουργείο, κάθε υπηρεσία και κοινωνικοί φορείς θα μας πουν ποιες είναι οι διαδικασίες και τα βήματά τους που τους ταλαιπωρούν.
  • Στο τέλος του 2020 θα ξεκινήσει να δημοπρατείται το φάσμα του δικτύου του 5G. Το κράτος πρέπει να περάσει στο κινητό. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν υποδομές. Η Ελλάδα έχει υποδομές, έχει τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αλλά τώρα μιλάμε σε όλο τον κόσμο για το λεγόμενο 5G, για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.