Ενίσχυση της συνεργασίας ΓΓΠΣ-Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – Άμεση αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος Πόθεν Έσχες

Άμεση αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος Πόθεν Έσχες και ενίσχυση της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δρομολογήθηκε έπειτα από την συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και του νέου διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελου Μπίνη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η διμερής συνεργασία σε θέματα υποστήριξης υποδομών και πληροφοριακών συστημάτων που παρέχει η ΓΓΠΣ στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας με κυριότερο εξ αυτών το πληροφοριακό σύστημα Πόθεν Έσχες.

Σε στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η ΓΠΠΣ συμμετείχε στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης τριών ετών των πολιτικών προσώπων, η δημοσιοποίηση των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά, το πλήθος των δηλώσεων που κατατέθηκαν και δημοσιεύθηκαν ήταν συνολικά δύο χιλιάδες εξακόσιες πενήντα εννέα (2659). Από αυτές, οι εννιακόσιες τριάντα τέσσερις (934) είναι του έτους 2016 (χρήση 2015), οι εννιακόσιες είκοσι οκτώ (928) του έτους 2017 (χρήση 2016) και οι επτακόσιες ενενήντα επτά (797) του έτους 2018 (χρήση 2017).

Στη συνάντηση των κ. Μπίνη και κ. Αναγνωστόπουλου δρομολογήθηκε η άμεση επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων και η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος Πόθεν Έσχες, με σκοπό την ευκολότερη και συντομότερη υποβολή των δηλώσεων, για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των υπόχρεων πολιτών. Επίσης συμφωνήθηκε η χάραξη ενός οδικού χάρτη ενίσχυσης της συνεργασίας για την κάλυψη και άλλων λειτουργικών αναγκών σε θέματα υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας, ο κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι συστηματική και πολυεπίπεδη. Η επιτυχής συντήρηση και λειτουργία των υποδομών και του πληροφοριακού συστήματος Πόθεν Έσχες αποτελεί έργο-πιλότο και για άλλες διμερείς συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλλον. Η ΓΓΠΣ βρίσκεται στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης του πολίτη και της απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενισχύοντας παράλληλα την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης».

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης δήλωσε: «Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας με τη ΓΓΠΣ για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης της για την περαιτέρω ενσωμάτωση συστημάτων και εργαλείων πληροφορικής στα συστήματα διακυβέρνησης και τις επιχειρησιακές λειτουργίες της Αρχής με στόχο την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας ως βασικούς πυλώνες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.