Συνάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με την Ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού Margrethe Vestager

Με την Ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού Margrethe Vestager συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στα γραφεία της Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο Υπουργός παρουσίασε στην Επίτροπο την ατζέντα και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την ψηφιακή διακυβέρνηση, αναλύοντας τα βήματα που θα βελτιώσουν τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη του δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index). Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στην 26η θέση από τις 28 και, όπως τόνισε ο Υπουργός, στόχος είναι έως το τέλος της τετραετίας η χώρα να έχει συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία για μια πρώτη θεσμική γνωριμία με την Επίτροπο. Προσβλέπουμε σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνάντηση αναλύθηκαν η φιλοσοφία, η αποστολή, οι προτεραιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς επίσης παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου “Επενδύω στην Ελλάδα”».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.