Στο Παρίσι ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης για συμμετοχή στο GovTech Summit 2019 και συναντήσεις εργασίας στον ΟΟΣΑ

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα μεταβεί στο Παρίσι για να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο GovTech Summit 2019, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Ο τομέας του GovTech είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στον χώρο της ψηφιακής οικονομίας συνολικά, με την αξία του σήμερα να υπολογίζεται στα 400 δισ. δολάρια. Το GovTech Summit είναι το ετήσιο φόρουμ κατά τη διάρκεια του οποίου κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί και νεοφυείς επιχειρήσεις ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τη σύγχρονη διακυβέρνηση και τους τρόπους που αυτή μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić, η Πρόεδρος της Εσθονίας Kersti Kaljulaid, η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly, η σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για τις ψηφιακές πόλεις και τα ψηφιακά δικαιώματα Francesca Bria, ο Υπουργός Επικρατείας της Βρετανίας για θέματα Υγείας Matthew Hancock, ο Υπουργός Επικρατείας για την Ψηφιακή Πολιτική της Γαλλίας Cedric O, ο Υπουργός Ψηφιοποίησης της Νορβηγίας Nikolai Astrup, η Γενική Διευθύντρια Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Gertrud Ingestad και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geonă.

Στο πλαίσιο της παρουσίας  του στο Παρίσι ο Υπουργός θα έχει την Παρασκευή σειρά επαφών στην έδρα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Angel Gurria θα εξεταστούν οι εξελίξεις στα θέματα απλούστευσης διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Θα συζητηθεί επίσης το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Οργανισμού με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα. Στις συναντήσεις στον ΟΟΣΑ ο Υπουργός θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.