«Να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας και κουλτούρα ανταλλαγής τεχνογνωσίας με ταχύτητα» – Σημεία από την τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στο GovTech Summit 2019

«Το γεγονός ότι το νομοθετικό πλαίσιο προμηθειών της ΕΕ είναι πιο ευέλικτο για έναν δρόμο απ’ ό,τι για ένα έργο πληροφορικής αντανακλά ανάγκες μιας άλλης εποχής και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο GovTech Summit 2019, στο οποίο συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής. Πρόκειται για το ετήσιο φόρουμ κατά τη διάρκεια του οποίου κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί και νεοφυείς επιχειρήσεις ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τη σύγχρονη διακυβέρνηση και τους τρόπους που αυτή μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τόνισε επίσης ότι «αυτό είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό, όχι αμιγώς ελληνικό, εμείς έχουμε επιπλέον τις δικές μας αγκυλώσεις. Αλλά είναι παράλογο, η πληροφορική εξελίσσεται, οι τεχνολογικές ανάγκες μεταβάλλονται διαρκώς, το νομοθετικό πλαίσιο δεν εξελίσσεται εξίσου γρήγορα. Προτείνουμε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο».

Στη συνέχεια ο Υπουργός εξήγησε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της στον τομέα του GovTech, καθώς πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στον χώρο της ψηφιακής οικονομίας συνολικά, με την αξία του σήμερα να υπολογίζεται στα 400 δισ. δολάρια. «Το ότι μπορούμε να μοιραστούμε καινοτομίες μεταξύ μας και το ότι είμαστε 28 μας δίνει τη δυνατότητα να δρα κάθε χώρα σαν ένα ιδιότυπο εργαστήριο καινοτομίας».

Κλείνοντας, έθεσε ως  κύριο ζητούμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας και κουλτούρα ανταλλαγής τεχνογνωσίας με ταχύτητα, μαθαίνοντας ο ένας από τα λάθη και τις επιτυχίες του άλλου».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.