Λεωνίδας Χριστόπουλος

Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών

O Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Προηγουμένως, εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργού στα Υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε θέματα διοικητικής και δημοσιονομικής μεταρρύθμισης και απλούστευσης διαδικασιών καθώς και ως στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, διετέλεσε σύμβουλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης, από το 2016 έως το 2019.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Warwick (ΜΑ στη διεθνή πολιτική οικονομία) και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και βιβλία πάνω στο αντικείμενο της απλούστευσης διαδικασιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978.

Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.