Σε λειτουργία η πλατφόρμα προτάσεων για τους Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs – EDIHs)

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή προτάσεων για τους Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας, στο  πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη 2021 – 2027».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 18.00, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας του κωδικούς Taxisnet, στην ηλεκτρονική φόρμα.

Κάθε κράτος – μέλος καλείται να ορίσει μέσω ανοικτής και ανταγωνιστικής διαδικασίας τους εθνικούς DHIs που θα λάβουν μέρος στην πρόσκληση την οποία θα δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (κλειστή διαγωνιστική διαδικασία), προκειμένου  να επιλεγούν οι EDIHs, που θα συγκροτήσουν το αρχικό δίκτυο.

Τα κράτη  μέλη θα επιλέξουν τους DIHs που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην κλειστή διαγωνιστική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

α) Κατάλληλες ικανότητες (ανθρώπινο δυναμικό, υπηρεσίες, δομές πχ εξοπλισμός/ τεχνολογικές δυνατότητες) που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που καλούνται να παρέχουν.

β) Κατάλληλη διαχειριστική ικανότητα, προσωπικό και υποδομές που θα τεκμηριώνουν  τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται από το EDIH

γ) Κατάλληλη διοικητική οργάνωση και νομική συνδρομή που να διασφαλίζουν ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους κανόνες διαχείρισης (διοικητικούς, συμβασιοποίησης και οικονομικούς), οι οποίοι ορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε

δ) Χρηματοοικονομικές εγγυήσεις, που εκδίδονται κατά προτίμηση από δημόσια αρχή, οι οποίες αντιστοιχούν στο επίπεδο των πόρων της Ένωσης που θα κληθεί να διαχειριστή  συγκεκριμένη οντότητα.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.